avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare esalonare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare esalonare RADET

Buna seara!
Inca o data va solicit ajutorul : in Adunare Generala Reconvocata s-a hotarat ca rata lunara din contractul de esalonare al datoriilor catre RADET sa fie repartizata in mod egal tuturor apartam din bloc. Cei cu centrala termica de apart au facut deja contestatie ca nu vor sa participe la plata fiindca sunt debransati total de la RADET, neinteresandu-i utilitatile pe care acesta le furnizeaza , respectiv apa calda si caldura. Oamenii platesc caldura partilor comune si toate reparatiile .
Ce raspuns sa le dau in calitatea mea de presedinte?
Datoriile catre RADET sunt ,,istorice" iar dansii au centrale de 3 ani.
Avem procese pe rol cu restantierii...dar se deruleaza cu viteza melcului!
Suntem intr-un mare impas!
Multumesc anticipat ptr raspuns!
Cu profund respect,
I. Ctin.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:26, 4 Iunie 2015
Daca datoriile sunt "istorice" atunci celor cu CT trebuie sa le prezentati o situatie individuala cu datoriile "istorice" corespunzatoare pana la montarea CT. Asta in cazul in care au fost datori pana la montarea CT.

De fapt, ce reprezinta datoriile "istorice"? Oamenii nu si-au platit cotele corespunzatoare din listele de plata?

Cei care si-au platit la timp cheltuielile nu aveti cum sa le repartizati in mod "egal" datorii pe care nu le au!

Datoriile trebuie achitate de cei care le nu si-au platit cota de intretinere si nu si de cei care au fost corecti si si-au achitat la timp cheltuielile de intretinere.

Puteti sa aveti hotararea hotararii AG de impartire in mod egal, veti fi dat in judecata de toti cei corecti.
Masura recuperarii debitului prin impunere egala tuturor proprietarilor este fara temei legal in conditiile in care nu toti proprietarii sunt raspunzatori pentru debitul in discutie
Trebuie responsabil verificat vechimea debitului si proprietarii restantieri-indiferent daca acestia actualmente au CT,raspund pentru eventualele sume cu titlu de restanta acumulate anterior instalarii CT
Ne-am straduit sa va raspundem la aceste probleme in alt post pe care l-ati deschis.
Va rog sa continuati acolo discutia ca sa nu o luam aici de la capat.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare rata de esalonare datorii catre radet nikoleta_steliana nikoleta_steliana Buna ziua! Asoc noastra de proprietari are contract de esalonare a datoriilor acumulate catre furnizorul de apa calda si caldura, respectiv RADET Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Te poti debransa de la radet daca asociatia are datorii? Raluca05 Raluca05 Din martie 2011 din cauza datoriilor asociatiei (cu toate ca locatarii au achitat facturile la zi, administratora neputand justifica faptul ca a platit ... (vezi toată discuția)
Separare la intretinere anghel elena anghel elena m si eu o problema si nu stiu cui sa ma adresez...........,stau intr-un bloc unde apa calda nu este ,caldura nu. cine a avut bani(si eu) si-a pus ... (vezi toată discuția)