avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare inlocuire coloane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare inlocuire coloane

Buna seara,fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de propietari si ne comfruntam cu urmatoarea problema:
Stam intr-un bloc cu p+9 etaje iar de la etajul 5-6 in sus iarna nu prea este caldura(caloriferele se incalzesc foarte putin) am facut aerisiri peste aerisiri si nu s-a schimbat nimic din acest motiv am hotarat sa schimbam coloanele verticale de caldura.Am primit oferte de la mai multe firme si am ales-o pe cea cu pretul cel mai mic.Am organizat adunare generala cu locatarii pentru instintare si votarea acestei inlocuiri a coloanelor dar la prima adunare nu s-au prezentat acei 50+1 din locatari pentru luarea unei decizii si am mai organizat o a 2-a adunare unde s-au prezentat mai putini si decat la prima adunare dar marea majoritate au votat pentru inlocuirea coloanelor.
Intrebarile mele sunt:
Putem incepe inlocuirea coloanelor?
Daca proprietarii refuza sa permita accesul in apartamente ce putem sa facem?
Daca proprietarii refuza sa achite suma aferenta schimbarii coloanelor ce putem sa facem?
Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Francisc Gerber, Avocat
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:01, 5 Iunie 2015
Sfatul meu ar fi ca intai sa strangeti banii necesari inlocuirii coloanelor si apoi sa demarati procedurile de selectare a prestatorului.
Bani cam avem dar nu putem sa ramanem fara niciun ban in banca daca nu achita lumea.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Francisc Gerber, Avocat
Afisati hotararea conform careia se vor demara lucrarile, faceti si un tabel prin care instiintati toti proprietarii de costurile necesare, din usa in usa, si daca totul este in regula dati bataie.
IonutS81 a scris:
Am organizat adunare generala cu locatarii pentru instintare si votarea acestei inlocuiri a coloanelor dar...

Stim ca aceste probleme se simt in sezonul rece si nu acum cand este cald afara. Iar asociatia de proprietari este obligata prin lege sa convoace adunarea generala in primul trimestru al anului. Ati convocat adunarea generala anuala in primul trimestru al anului 2015?
Daca ati tinut aceasta adunare generala atunci trebuia sa veniti cu proipunerea de buget in fata adunarii generale, propunere de buget care trebuia sa contina si costurile estimative ale acestei lucrari. Adunarea generala aproba BVC iar acum in sezonul cald, comitetul executiv cauta firme, incheia contractul si se facea lucrarea.
Nu se convoaca adunarea generala pentru realizarea unei lucrari a carei necesitate era cunoscuta inainte de adunarea generala anuala obligatorie.
Putem incepe inlocuirea coloanelor?

Da, puteti incepe inlocuirea coloanelor.
Daca proprietarii refuza sa permita accesul in apartamente ce putem sa facem?

Acelasi lucru daca proprietarul refuza sa permita accesul can i se sparge o teava in casa si inunda topt blocul. O sa-l "convingeti" pe proprietar conform legii prin notificare sau cu ajutorul institutiilor statului (primarie, politie..)
Daca proprietarii refuza sa achite suma aferenta schimbarii coloanelor ce putem sa facem?

Acelasi lucru ca si in situatia in care proprietarul nu-si achita intretinerea lunara, fondul de rulment, fondul de reparatii... Adica afisarea restantei, aplicarea de penalizari, notificare, instituire privilegiu, actionarea in judecata...

Faceti un tabel cu toti proprietarii, cu DA, NU, abtinere si apoi treceti pe la toate apartamentele sa strangeti semnaturile. Obiectivul e sa depasiti 50% din numarul total. Adica daca mai mult de jumatate voteaza da, puteti trece la treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie luata de comitetul executiv al asociatie de proprietari little_30devil little_30devil Buna seara, Ne-am trezit la usa cu o firma de montat detectoare de gaz. Contracul a fost semnat de catre Presedinte si 3 din cei 5 membrii ai comitetului. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba, în regim de urgență, președintele asociației de proprietari? diana-maracineanu diana-maracineanu Am nevoie de temeiul legal pentru informatiile de mai jos (daca exista): -pentru a schimba presedintele de bloc , care este termenul minim si forma de ... (vezi toată discuția)
Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)