avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare in lipsa proprietarului, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare in lipsa proprietarului, pe baza de promisiune bilaterala

Contractul de vanzare -cumparare poate fi valid cand nu este intocmit in prezenta proprietarului,numai pe baza unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare,fara procura autenticadin partea proprietarului?
Cel mai recent răspuns: ContSters361516 , utilizator 20:04, 7 Iunie 2015
Contractul poate fi semnat de titularul dreptului de proprietate sau de un reprezentant al sau , legal imputernicit print-o procura speciala, data in forma autentica (legalizata).
contractul de vanzare -cumparare este intocmit din anul 2013 ,iar la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara apare ca si proprietar firma respectiva, eu platind in continuare impozitul la primarie pe anul , 2014,2015 conform somatiilor de plata primite,societatea tinand contractul ascuns astfel incat nici eu ca potential vanzator ,nici primaria pe raza caruia se afla imobilul nu a intrat in posesia acelui act de vanzare-cumparare.
Am cerut de la notar unul din cele 6 originale intocmite ,dupa acel act de vanzare-cumparare dar notarul mi-a spus ca imi da funie si sapun si cheama jandarmii ca aici este institutie publica,nu mi-a dat nici macar o copie
deci societatea are terenul intabulat la cadastru si eu platesc impozit la primarie in urma somatiilor primite de la primarie sa achit restantele si le-am achitat ca imi blocheaza contul,asta numai in Romania se poate intampla.
Unde mai pun ca nu mi-a dat decat jumate din bani.(nu a respectat notificarea afisata la sediul primariei cu pretul de vanzare afisata de juristul societatii respective)
ma mai incadrez in termenul de trei ani
mai pot recupera ceva din banii platiti la primarie ca impozit ,terenul la primarie e pe numele meu la platit taxe la cadastru e pe numele societatii normal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare nedeclarat la primarie ContSters361516 ContSters361516 Am facut o promisiune de vanzare-cumparae in anul 2013 luna mai pe un teren agricol unei societati,aceasta si-a facut pe ascuns contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare fara procura ContSters361516 ContSters361516 In anul 2013 luna mai am facut o Promisiune de vanzare pentru un teren la o societate ,societatea nu a vrut direct Vanzare -Cumparare spunand ca aceasta este ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c sau procura? ce conteaza? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua, Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs. Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de ... (vezi toată discuția)