avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat-salariat trimis in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat-salariat trimis in somaj

Daca o firma intra in insolventa si trimite in somaj angajatii la inchiderea contractului de munca angajatorul este obligat sa plateasca concediul de odihna neefectuat de acestia? Firma fiind in insolventa oricum nu are lichiditati . Ce se intampla in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
roxana69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 7 Iunie 2015
Angajatorul are obligatia de a compensa in bani zilele de CO neefectuate la incetarea c.i.m.

In speta, salariatii trebuie sa verifice daca sunt inscrisi pe tabloul de creante de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar.
La momentul disponibilizarii angajatorul nu avea lichiditati,, salariatului i s-au intocmit actele pentru somaj (acesta nu s-a inscris in tabloul de creante) si dupa un an de la ddata disponibilizarii cere banii pt zilele de concediu neefectuat. Angajatorul mai are o obligatie in aceasta situatie?
Da, mai are o astfel de obligatie si dupa un an.

Fostul salariat paote promova un litigiu in termen de 3 ani de la data incetarii c.i.m. pentru a-si recupera banii pe CO neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare in bani pt.co neefectuat Ileana2013 Ileana2013 Lucrez la o firma in faliment ; pentru anul 2014 nu a existat ( din partea angajatorului) planificare pentru efectuare CO dar nici eu nu am solicitat zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat brezan brezan Buna ziua, Sunt angajata cu CM din 26.02.2012. In contractul individual de munca se stipuleaza ca am dreptul la 21 de zile concediu de odihna pe an. Pana in ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat in 2009 platon_mirella platon_mirella Pana in prezent am lucrat la o societate care a intrat in procedura de faliment. Am efectuat perioada de preaviz, iar pe data de 10.05.2010 inceteaza CIM. In ... (vezi toată discuția)