avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna seara,
doresc sa va expun un caz.Doua persoane,X si Y au o discutie aprinsa la care asista si martorul Z.Persoanele Y si Z ii cer persoanei X sa inceteze cu scandalul(provocat de ea) dar fara nici un rezultat.X se afla asezata pe un scaun rotativ.Y nu mai rezista atacului verbal al persoanei X si ii impinge scaunul acesteia.X se ridica de pe scaun si incepe sa o traga de par pe Y.Dorind sa se apere,Y ii musca degetul persoanei X si aceasta sufera o fractura de deget.X merge la spital si isi scoate certificat medico-legal (30de zile din cate am inteles).Y ,desi avea zgarieturi pe fata si o vanataie, nu merge la spital si nu isi scoate certificat medico-legal.X depune plangere la politie ,apoi este chemat martorul Z dupa care este chemata si a doua parte implicata ,Y.Desi Y si Z incearca impacarea,X sustine ca nu vrea sa se impace si ca vrea sa mearga mai departe cu actiunea sa.Ce pedeapsa risca persoana Y?Persoana X a facut si un cont pe o retea de socializare, cu un nume fals,si de pe care posteaza lucruri false pe conturile cunoscutilor persoanei Y.Ce poate face persoana Y ,in apararea sa?Persoana X nu este vinovata cu nimic?
Mentionez ca eu nu sunt parte implicata in acest caz dar am lucrat impreuna cu cele 2 persoane.Pot depune marturie in favoarea persoanei Y?
Cel mai recent răspuns: ContSters68274 , utilizator 19:36, 6 Iunie 2015
Trebuie să declarați doar adevărul și atât, pentru a nu fi acuzat de mărturie mincinoasă.
Poate continuați să-i îndemnați pe cei doi să se împace, ar fi mai bine pentru ei.
Y risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau amenda penala. Totusi, avand in vedere circumstantele, nu cred ca se va ajunge in instanta, ci probabil se va dispune o solutie de renuntare cu obligarea la munca in folosul comunitatii.

Y poate la randul sau sa faca plangere penala pt. violentele suferite. Daca nu a scos certificat medico-legal la timp, ii va fi mai greu sa-si dovedeasca sustinerile.

Referitor la contul fals de fb, se pot solicita in instanta despagubiri pt. prejudiciul moral suferit.

Dvs. ca martor nu puteti da declaratie in favoarea sau in defavoarea cuiva, ci trebuie sa spuneti doar adevarul. Daca adevarul pe care il cunoasteti ii este favorabil lui y, acesta va poate propune ca martor in procesul penal indreptat impotriva sa.
Eu nu am fost martora la incident,mi-a fost relatat,dar cunosc caracterele ambelor persoane si sunt sigura ca astfel s-a intamplat totul.Persoana X insista ca vrea bani de la persoana Y pentru a isi retrage plangerea deoarece trebuie sa isi recupereze banii pierduti cat a stat in concediu medical.E posibil(din cate stiu ,cand esti in concediu medical nu difera prea mult suma incasata fata de cea incasata in mod curent) ? Y nu are posibilitati materiale.Firma poate face ceva in acest caz? Totul s-a petrecut in timpul orelor de program.
Multumesc!
Dacă nu ați fost martoră la incident, cea mai potrivită persoană să depună mărturie este Z, care înțelegem că a fost de față. O mărturie indirectă, pe baza unei relatări doar, nu poate fi concludentă.Chiar dacă dvs. cunoașteți caracterul celor doi protagoniști ai conflictului, trebuie să aveți în vedere că în situații conflictuale oamenii se pot comporta total diferit față de modul lor obișnuit de a se comporta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor ContSters22096 ContSters22096 intre X si Y a existat o altercatie ... de fata era si Z. X a formulat plangere penala impotriva lui Y, Y declarand la politie ca nu l-a lovit pe X. ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua dinnou.Am si eu o nelamurire.Persoana X a fost agresata de persoana Y. Persoana X sustine ca a fost agresata si de o alta persoana Z .Persoana Z la ... (vezi toată discuția)
Am o fost citat ca martor utilizatorxyz utilizatorxyz Buna ziua , am fost citat ca martor la o incaierare ,sunt prieten si cu victima si cu agresorul ,dar nu vreau sa dau declaratie sau sa fac marturie mincinoasa ... (vezi toată discuția)