avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cesionare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cesionare firma

buna ziua.am si eu mai multe intrebari!am avut o firma pe care am vandut-o prin notariat!pe firma respectiva era un cec barat la care plateam rate lunare!problema mea este......sa platesc in continuare acel cec barat sau noul cumparator trebuie sa se ocupe de el? iar datoriile vechi care erau pe firma le platesc eu sau noul propietar?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:58, 2 Iulie 2009
Daca in momentul in care ati cesionat partile sociale ale societatii ati specificat in actul notarial ca nu mai aveti nici o obligativitate cu privire la datoriile firmei , atunci noul asociat preia toate datoriile si le va plati pana cand soldurile se vor inchide. Cititi actul notarial si veteti ce conditii ati stipulat acolo.
Cesionand atat activul cat si pasivul, din momentul inregistrarii la ORC nu mai aveti nicio obligatie si nici un drept fata de societatea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma cu datorii M1995 M1995 Am avut o firma pe care s-au adunat datorii catre stat si care a fost sanctionata contraventional ( pe firma) de catre Anaf si ITM. In actul de cesionare s-a ... (vezi toată discuția)
Cesiune srl georgeasca georgeasca Buna ziua, am cesionat un srl unei persoane. Actele sau finalizat firma fiind preluata. Intrebarea mea este: ce raspundere mai am eu pentru aceasta firma atat ... (vezi toată discuția)