Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate
In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o casa,avansul l-a dat fosta lui concubina cu care traieste de 17 ani.Aceasta nu figureaza in actele casei sau la banca cu avansul respectiv.Nu a platit decat 1 an si mai are 13 cu o rata lunara de 900 lei/luna.Tata a murit acum 3 luni si de atunci concubina lui a platit rata la banca.
Tatal meu are 2 copii din alte casatorii...eu si fratele meu..
Cum ar trebui sa rezlvam problema cu casa.??Cum se imparte casa?ce ii revin fiecaruia?
Obligatia de a plati ratele in continuare revine mostenitorilor, care au si dreptul de proprietate asupra casei. Concubina (din pacate) are doar un drept de creanta asupra sumelor avansate pana acum si probabil (nu stim) un drept de a locui in casa (daca s-a gandit sa se puna la "adapost").
Fireste, moral este sa nu incercati sa o dati in strada (avand in vedere ca a convietuit cu de cuiusul atatia ani) si sa rezolvati problema amiabil (nu uitati ca cineva "acolo sus" vegheaza la toate miscarile pe care le faceti). Solutii exista.
conteaza ce vreti sa faceti. din pacate pt concubina, decizia in privinta casei va apartine.
Ar trebui sa vorbiti cu femeia.
Tatalui dvs nu i-ar apratine moral decat jumatate din cat a platit rate, poate femeia va da suma asta si ii vindeti casa dupa dezbaterea succesiunii si plata ratelor, puteti incheia o promisiune de vanzare.
Dar daca ii propun sa evalueze apartamentul si sa se imparta in 3 cam cat valoreaza..si apoi sa imi dea mie partea mea...ar fi ok
dar in aceasta situatie cui i-ar revine lata ratelor?
Mostenire
dsmihalea
Buna ziua
Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate
In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)