avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa luata cu credit,Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa luata cu credit,Succesiune

Buna ziua

Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate
Inainte sa moara cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o casa,avansul l-a dat fosta lui concubina cu care traieste de 17 ani(asa spune ea dar nu poate dovedi acest lucru).Aceasta nu figureaza in actele casei sau la banca cu avansul respectiv.Tata nu a platit decat 1 an inainte sa moara,un an a platit concubina dupa moartea lui si mai are 12 ani cu o rata lunara de 900 lei/luna.Tata a murit acum 2 ani si de atunci concubina lui a platit rata la banca.Noi (cei 2 copii) nu l-am declarat mort la banca unde are imprumutul pentru ca astfel contractul se trece pe numele nostru si noi nu avem de unde sa platim ratele la banca in continuare.
Tatal meu are 2 copii din alte casatorii...eu si fratele meu..
Cum ar trebui sa rezlvam problema cu casa.??Cum se imparte casa?ce ii revin fiecaruia?
Este vreo problema daca nu l-am declarat mort la banca?
Ce ar trebui facut in continuare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 21:19, 27 Aprilie 2017
Partenera lui o plateste (si poate face dovada), a dat si avansul dar va imaginati ca imobilul vi se cuvine.
Lucrurile nu-s atat de simple ... la un moment dat se va afla ca tata a murit iar banca va forta dezbaterea succesiunii pe care o acceptati in intregime (activ/pasiv) sau la care renuntati in intregime. Nu puteti renunta la casa dar accepta alte bunuri din aceeasi masa succesorala. Daca renuntati, casa revine altor mostenitori din familie (frati, surori, nepoti ai tatalui, parinti daca mai traiesc, etc.)
Ma indoiesc ca doamna plateste fara sa stie ... eu cred ca ori tata s-a casatorit cu ea pe ascuns si dvs. nu stiti, ori e si ea in contract, coroprietar. ALtfel, este absurd sa plateasca ....

[ Interventie moderator : Atentie, mesajul este provocator! Exista si cai mai putin taioase de exprimare, va rog. Aici, NU judecam utilizatorii ! ]
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
Buna ziua,
Daca cele relatate este adevarat intru totul, puteti sa mosteniti casa respectiva la valoarea actuala. Este legal dar este IMORAL.
Probabil ca doamna aceia va va chema in instanta pentru imbogatire fara justa cauza si vor urma ani de procese.
Cred ca cel mai simplu este sa megeti in fata unui notar si sa formulati declaratii pe proprie raspundere in care sa aratati adevarata situatie, sa dezbateti succesiunea si sa donati imobilul persoanei respectiva aceasta, eventual despagubindu-va pentru ce vi se cuvina pentru anul in care a platit si tatal dumneavoastra.
Discutati TOATE aspectele cu doamna respectiva in fata unui notar.
Buna ziua

In primul rand multumesc frumos pentru raspunsuri...:belay:.si in al doilea rand nu a zis nimeni ca vrea o casa care nu i se cuvine#-o....de ce aveti impresia ca as vrea asa ceva....am pus niste intrebari la care nu am raspunsuri pentru ca nu am cunostiintele necesare...am auzit tot felul de lucruri in stanga si in dreapta si vroiam sa vad si eu care este situatia....NU a zis nimeni ca vrea ceva ce nu i se cuvine...X-(:hm: sunt pasnica si am intentii bune
Si nu s-au casatorit....si nici nu figureaza in acte pentru ca am si eu un exemplar al contractului si nici nu are nici o dovada ca a dat ea avansul...tata figureaza peste tot...ea figureaza doar la banca ca plateste in continuare ratele dupa moartea lui....nu s-a gandit nimeni sa o nedreptateasca...sa o dea afara din casa sau nu mai stiu ce...

Multumesc

[ editare caps lock ]
trandafir2, moderator
aveti un exemplar al ctr de v/c sau al celui de creditare? oricum, daca e coplatitor sau garant, nu apare in nici unul dintre cele doua :(

[ Interventie moderator : Atentie la Regulament si la limbajul ofensator. Scopul acestui forum nu este de a trage la raspundere morala utilizatorii ]
trandafir2, moderator
nu am intentii rele...tata a avut impreuna cu mama in timpul casatoriei o casa ..dupa divort casa a fost daramata ca se construiasca niste blocuri...tata a facut un dosar cu diferite acte pentru a fi despagubit pentru casa daramata ...eu impreuna cu fratele meu am fost intradevar la notar ca sa ne elibereze un certificat cu calitate de mostenitor pentru a inainta cu dosarul respectiv ...dar nu am dezbatut succesiunea ...am casa mea ...am o familie, un copil si sunt un om cu frica in dumnezeu si cred ca ceea ce faci rau sau bine ti se intoarce inapoi mai tarziu ...nu intentionez sa fac rau femeii
:foottap::angry:
multumesc frumos pentru raspunsuri

[ Interventie moderator ]
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar in concubinaj - deces titular, succesiune dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate Inainte sa moara cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)
Casa luata in rate - succesiune dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)
Mostenire dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)