avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit imobiliar in concubinaj - deces titular, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit imobiliar in concubinaj - deces titular, succesiune

Buna ziua

Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate
Inainte sa moara cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o casa,avansul l-a dat fosta lui concubina cu care traieste de 17 ani(asa spune ea dar nu poate dovedi acest lucru).Aceasta nu figureaza in actele casei sau la banca cu avansul respectiv.Tata nu a platit decat 1 an inainte sa moara,un an a platit concubina dupa moartea lui si mai are 12 ani cu o rata lunara de 900 lei/luna.Tata a murit acum 1 an si de atunci concubina lui a platit rata la banca.Noi (cei 2 copii) nu l-am declarat mort la banca unde are imprumutul pentru ca astfel contractul se trece pe numele nostru si noi nu avem de unde sa platim ratele la banca in continuare.:sorry::((
Tatal meu are 2 copii din alte casatorii...eu si fratele meu..
Cum ar trebui sa rezlvam problema cu casa.??Cum se imparte casa?ce ii revin fiecaruia?

Ce ar trebui facut in continuare?:sorry:

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
dsmihalea, utilizator
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 19:07, 14 Martie 2016
Ar trebui sa faceti partajul, ca sa vedeti cui revine casa, ca sa plateasca si ratele in continuare.
Concubina este trecuta in acte ca si coproprietar al imobilului? Sau apartamantul este luat doar pe numele tatalui dvs? Presupun ca este si ea coproprietar, astfel justificandu-se interesul sau sa plateasca ratele in continuare.
Nu erau casatoriti si nu figureaza in actele casei....tata era singurul propietar..ea zice ca a platit avansul la casa dar nu o poate dovedi pentru ca nu are nici o dovada...
Ce ar trebui facut in continuare?

Dvs ce vreti sa faceti ?

Cred ca stiti ca femeia nu il mosteneste pe tatal dvs.
Poate dovedi cu martori ca a platit avans sau ca au contribuit impreuna, dat fiind faptul ca au trait impreuna atata timp. Ramane de vazut cu avansul cine are dreptate, are un drept de creanta pt ratele platite in ultimul an.
Dvs ca si copii veti imparti ap cat si datoria in cote egale, insa daca datoria depaseste valoarea imobilului, renuntati la mostenire sau cedati-i femeii casa.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos
Neexprimarea opţiunii succesorale în termenul de un an stabilit de lege este considerată renunţare la moştenire.
Tatal mai are frati? Poate accepta ei mostenirea.
Nu am idee daca se poate renunta la mostenire in favoarea altor persoane care nu au calitatea de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Casa luata in rate - succesiune dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)
Casa luata cu credit,succesiune dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate Inainte sa moara cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)
Executare silita dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a facut un credit la banca pentru a isi cumpara o casa .Cand a facut creditul era in concubinaj cu o femeie care dupa spusele ei a platit ... (vezi toată discuția)