avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa luata cu credit,Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa luata cu credit,Succesiune

Buna ziua

Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate
Inainte sa moara cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o casa,avansul l-a dat fosta lui concubina cu care traieste de 17 ani(asa spune ea dar nu poate dovedi acest lucru).Aceasta nu figureaza in actele casei sau la banca cu avansul respectiv.Tata nu a platit decat 1 an inainte sa moara,un an a platit concubina dupa moartea lui si mai are 12 ani cu o rata lunara de 900 lei/luna.Tata a murit acum 2 ani si de atunci concubina lui a platit rata la banca.Noi (cei 2 copii) nu l-am declarat mort la banca unde are imprumutul pentru ca astfel contractul se trece pe numele nostru si noi nu avem de unde sa platim ratele la banca in continuare.
Tatal meu are 2 copii din alte casatorii...eu si fratele meu..
Cum ar trebui sa rezlvam problema cu casa.??Cum se imparte casa?ce ii revin fiecaruia?
Este vreo problema daca nu l-am declarat mort la banca?
Ce ar trebui facut in continuare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 21:19, 27 Aprilie 2017
@dsmihalea, toata lumea are drepturi, dvs. un drept de mostenire, doamna are posesia si un drept de creanta, iar noi nu putem sa speculam asupra intinderii acestuia. Adevarul este ca problema trebuie transata amiabil, pentru ca in instanta "va pierde" toata lumea, si vor castiga doar avocatii. Ideal este sa puneti problema pe tapet, in mod deschis, sa inteleaga fiecare ce si cat i se cuvine si sa colaborati. Nu ar fi corect sa estimam aici sanse ori procente fara sa cunoastem problema in detaliu.
Multumesc frumos pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar in concubinaj - deces titular, succesiune dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate Inainte sa moara cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)
Casa luata in rate - succesiune dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)
Mostenire dsmihalea dsmihalea Buna ziua Tatal meu a murit si in urma lui a ramas o casa luata in rate In urma cu un an tatal meu a facut un credit la banca cu care si-a luat o ... (vezi toată discuția)