avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident uşor din vina victimei, plata spitalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident uşor din vina victimei, plata spitalizare

Am fost implicat într-un accident în care un pieton a alergat traversand strada acum 3 luni de zile....a fost internat 7 zile (în care i s-au făcut analize)....în scrisoarea medicală către medicul de familie menţionandu-se că nu necesită îngrijiri medicale....Pietonul nefiind asigurat.....i s-a dat o notă de plată pentru spitalizare în jur de 1 700 lei pe care mi le impută să le plătesc eu ,deşi n-am provocat accidentul,în caz contrar mă ameninţă cu deschiderea unui proces....lCe am de făcut în acest caz?#-o
Cel mai recent răspuns: catalinilau , utilizator 14:45, 26 Iunie 2015
Este deschis un dosar penal in acest moment, asteptati sa vedeti cate zile de ingrijiri medicale primeste persoana vatamata in CML,in functie de asta veti sti ce aveti de facut.
Daca nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau anumite consecinte prevazute de lege, dosarul penal se claseaza, oricum daca din probatoriu administrat rezulta nevinovatia dvs solutia tot clasarea va fi.
Victima are posibilitatea sa se adreseze instantei civile, despagubirile urmand sa fie suportate de societatea de asigurari.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Vinovatul plateste cheltuielile de spitalizare.
Asiguratorul va plati numai in cazul in care in urma cercetarilor se va stabili ca vinovat de producerea accidentului este conducatorul auto.
Daca se stabileste ca vinovat este pietonul atunci acesta va plati cheltuielile de spitalizare. Il puteti da si in judecata sa plateasca reparatia masinii.
vă mulţumesc mult pentru informaţii!=D>
Totuşi ... în acest moment victima îşi poate scoate certificat medico-legal? pentru că este o persoană cu probleme psihice(handicap -gradul II)şi are deja un avocat împuternicit să-l reprezinte. Eventual poate cere o expertiză legală legată de accident?...pentru că din probatoriul din prezent al organelor de poliţie(cercetare la faţa locului,declaraţii martori,măsurători)-vina îi aparţine....
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
catalinilau, utilizator
Totuşi ... în acest moment victima îşi poate scoate certificat medico-legal? pentru că este o persoană cu probleme psihice(handicap -gradul II)şi are deja un avocat împuternicit să-l reprezinte. Eventual poate cere o expertiză legală legată de accident?...pentru că din probatoriul din prezent al organelor de poliţie(cercetare la faţa locului,declaraţii martori,măsurători)-vina îi aparţine....

ultima dată editat de catalinilau pe data de Vineri, 26 Iunie 2015, 11:32

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)