avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil 2 ani solicitat de tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil 2 ani solicitat de tata

copilul s-a nascut la data de 16.05.2015,cu ce data se suspenda contractul de munca al tatalui,avand in vedere faptul ca mama nu a beneficiat de concediu medical pre si postnatal nefiind salariata.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 8 Iunie 2015
1. In aceasta situatie tatal poate solicita concediu crestere copil (CCC) incepand cu data nasterii copilului (16.05.2015).

2. - Daca mama poate sta cu copilul atunci tatal poate solicita direct (fara sa intre in CCC) stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal cere cic cata8 cata8 Am si eu o intrebare.daca tatal cere concediu de crestere si ingrijire copil, de cand are dreptul sa intre? Trebuie sa astepte cele 42 de zile de la data ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil delia2007 delia2007 Buna ziua. Data nasterii copilului este 24. 12.2015 , mama nu are stagiu de 12 luni consecutiv . Tata cand poate intra in concediu pentru crestere copil, ... (vezi toată discuția)
Ccc tata maria_corina29 maria_corina29 am un coleg care vrea sa intre in ccc. sotia nu are venituri, nu este asigurata. care sunt pasii pe care tre sa-i parcurga? tre sa astepte cele 42 de ... (vezi toată discuția)