avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit PRIMA CASA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit PRIMA CASA

Buna ziua,
Ma numesc Nicoleta, si as avea si eu nevoie de un mic ajutor.Am aplicat pentru creditul Prima Casa si vreau sa stiu daca voi intampina vreun obstacol in aprobarea lui, sunt casatorita insa sotul meu este in Biroul de Credit ca rau platnic, precizez ca el nu apare in nici un document pentru credit.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:12, 8 Iunie 2015
Daca nu apare ca si codebitor nu va faceti probleme.
multumesc pentru raspuns, mi-ati sadit in suflet o mica speranta!
Nu e indicat nici sa aplicați dacă sunteți căsătoriti sub regimul comunității legale de bunuri, bunul va fi comun și poate fi executata partea soțului pt datoriile lui - dacă sunt mai mari de 10 mii de.lei sau nu are venit

Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
gi-jane2, moderator
sotul are venit, si i se opreste lunar pe fluturasul de salariu rata la creditul restant de 3 ani incoace
Chiar daca creditul il accesati singura, bunul imobil va fi considerat bun comun ambilor soti in cazul in care aveti regimul matrimonial indicat de @gi-jane2.
Ideea este ca sotul sa nu ajunga in situatia in care sa fie executat silit ptr creditul pe care nu l-a platit la timp.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire deeaandreea deeaandreea Sunt casatorita si doresc sa accesez un credit imobiliar. Banca spune ca sotul apare in acte chiar daca nu are calitate de codebitor, numai ca el are o datorie ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte de casatorie? andrada_f andrada_f Buna ziua, In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara girant, doar cu adeverinta de serviciu. In 2009 m-am casatorit. Am platit ratele pana in 2012. ... (vezi toată discuția)