avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daune morale pentru vatamare din culpa datorate unui ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daune morale pentru vatamare din culpa datorate unui accident in loc public

Buna ziua , problema mea este urmatoarea:
In seara de 1 iunie ma indreptam spre casa cu autobuzul 381 , ajuns la destinatie cobor fac un pas si la al doilea am intrat cu piciorul stang intr-o groapa ce provine de la taierea unui stalp de iluminat public ,groapa nefiind acoperita ,sau semnalizata asa cum prevede legea. Datorita micului accident am fost transportat la spitalul clinic de urgenta floreasca unde mi s-a pus diagnosticul de contuzie forte cu hematom local si hidartroza la genunchiul stang . Datorita acestui accident nu mai pot munci pe o perioada nedeterminata intrucat nu s-au terminat investigatiile medicale, astept ca sa se resoarba hematomul astfel incat medicii sa poata vedea in ce masura sunt afectate ligamentele si meninscul , am fost pus in imposibilitatea de a ma deplasa la un examen a2a zi dupa accident , in concluzie pierderille si prejudiciul cauzat sunt considerabile . Am mers si am depus plangere penala s-au facut poze la fata locului pentru a se demara ancheta ,dupa care am mers la IML pentru scoaterea unui certificat medico-legal.
Intrebarile mele sunt :
1. Care ar fi pasii de urmat in continuare ?
2. Pot obtine daune morale si recuperarea prejudiciului cauzat ? Respectiv costuri tratament ,deplasari de transport cat si costurile investigatiilor medicale dat fiind faptul ca inca nu s-au terminat aceste investigatii medicale .
3. Care ar fi costurile estimative la angajarea unui avocat in acest caz ?

Va multumesc anticipat.
O zi buna .
Cel mai recent răspuns: corneldobrescu , utilizator 16:17, 11 Iunie 2015
Buna ziua,
Da e bine ca ati depus plangerea penala.
Puteti sa rezolvati problema si in civil.
Da, puteti obtine daune si materiale si morale (va sfatuiesc sa pastrati fiecare chitanta cu costurile facute)
Despre onorarii de avocat ... sunt discutate personal cu cel pe care/l veti angaja. Site-ul nu permite astfel de negocieri.
Sanatate multa.
Buna ziua ,
va multumesc pentru sfaturi .
Sanatate multa si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto trecerea de pietoni - modalitati de impacare hsimona hsimona daca ai lovit un pieton pe trecerea de pietoni si a fost dus la spital dar dupa 5 ore la terminarea investigatiilor diagnoaticul a fost de contuzie multipla de ... (vezi toată discuția)
In cazul unui accident rutier, soldat cu victime, cu vătămări corporale, ce suma se oferă ca despăgubire? maria_olaru2001 maria_olaru2001 Bună ziua, as dori sa aflu câteva informații cu privire la suma de bani care poate fi obținută în instanță în urma unui accident rutier, intre un ... (vezi toată discuția)
Vatamarea corporala din culpa in noul cod penal samia samia Buna ziua , acum 1 luna si jumatate am avut un accident pietonal in zona garii de nord si anume am intrat cu piciorul intr-o groapa neacoperita si ... (vezi toată discuția)