avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Cum se face succesiunea pentru partea unui coproprietar a unui teren agricol cu un singur titlu de proprietate si mai multi coproprietari? Ce implica asta pentru restul coproprietarilor?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:25, 9 Iunie 2015
Buna ziua,
Bunul ce a ramas in masa succesorala se imparte intre mostenitori in cotele stabilite de lege.
Restul coproprietarilor nu sunt afectati cu nimic.
Se poate, eventual, solicita iesirea din indiviziune si atunci fiecare din coproprietari stie exact care este bucatica lui de teren
Multumesc pentru raspuns. Problema tocmai asta era, determinarea suprafetei exacte a terenului asupra caruia se face succesiunea si pentru asta s-au cerut de la notar declaratii pe propria raspundere a celorlalti coproprietari cu suprafata detinuta de fiecare. E in regula asa? Ce presupune iesirea din indiviziune (documente, eventual costuri)?
Buna ziua,
Da este corect.
Iesirea din indiviziune presupune ca se stabileste care este bucata fiecaruia de teren.
Costurile sunt stabilite de notar functie de grile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune vaalmy2 vaalmy2 In urma unei succesiuni , o suprafata de teren s a impartit tuturor sucesorilor in mod egal , respectiv 6 persoane . Una din cele sase s a ocupat de cadastru , ... (vezi toată discuția)
Succesiune P_Iulia P_Iulia Buna ziua! In anul 2012 a murit bunicul meu, lasand in urma un teren de 5000 mp si o alta bucata de pamant agricol in alta parte. Terenurile respective sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune - includere titlu de proprietate comun airtobreathe airtobreathe Stimați membri AvocatNet, Poate fi inclus în masa succesorală un titlu de proprietate care este împărțit cu altă persoană? Bunica mea care a decedat ... (vezi toată discuția)