avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - includere titlu de proprietate comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - includere titlu de proprietate comun

Stimați membri AvocatNet,

Poate fi inclus în masa succesorală un titlu de proprietate care este împărțit cu altă persoană? Bunica mea care a decedat recent avea un titlu de proprietate pe un teren pe care apare ca proprietar mai întâi o verișoară de-a ei, apoi bunica, verișoara fiind cea care are titlul în original. Se poate include acest titlu în masa succesorală? Ce demersuri se pot face pentru ca titlul să fie împărțit, fiecare proprietar să primească un titlu pentru suprafața ce-i revine fiecăruia?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: airtobreathe , utilizator 21:38, 7 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Pentru a "imparti titlul" trebuie sa solicitati iesirea din indiviziune.
DA, acel teren va intra in masa succesorala.
Va multumesc. Ati putea sa imi spuneti ce presupune iesirea din indiviziune si cum se procedeaza?
Va multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare din titlu ilegala Nightwolf Nightwolf Tatal meu are o problema cu un teren si o casa in apropiere de Ploiesti(cam 15km) In 1995 s-a facut un titlu de proprietate \"la gramada\", in care a fost ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)