courvoisier a scris:
..................
Intr-o asociatie 5000 lei penalizari (de intarziere) achitate de la restantier in mai multe dosare nu nu au intrat in fondurile asociatiei NICIODATA.
Cand vreti sa cititi postarea facuta de catre mine, va rog sa aveti in vedere si faza cu ......... , adica atatea aberatii la un loc nu am vazut cam de mult, iar ultima dvs. propozitie pune capacul celor scrise.
Pe forum mai sunt cativa useri carora li s-au intamplat lucruri urate - sa nu zic altfel, in asociatiile din care fac parte si, neavand alt mijloc la indemana, posteaza, sub protectia anonimatului, tot felul de prostii si aberatii si toate din punct de vedere teoretic, adica cam cum ar vedea persoana lor niste rezolvari ale unor situatii practice, numai ca aici este mai greu - la practica. Aici se impiedica multi teoreticieni care daca au facut un curs de administrator de imobile, au impresia ca detin adevarul absolut.
Politica sociala este foarte buna, dar asta nu inseamna ca eu,dvs., ca cetateni coreci care reusim, cum-necum sa ne achitam toate obligatiile de plata (nu numai la as. prop.), sa suportam, sa ducem in spinare toti cei
amarati care ar fi trebuit sa fie ascultati, intelesi, ajutati, pasuiti, reesalonati.
Aici am o intrebare: cam de cate ori amaratii acestia ...
sa fie ascultati, intelesi, ajutati, pasuiti, reesalonati? Adica, mai pe intelesul meu - odata, de doua ori, un an, doi, zece ani? Sau din 4 in 4 ani, daca ma intelegeti?
.....................
La noi in asociatie valoarea procentului de penalizare este de 0,1% * toate obligatiile de plata restante * nr. de zile.
Scadenta este data termenului de plata + 31 de zile calendaristice.
Mentionez ca notiunea de
termen de plata - care inL 230/2007, art.49 (2), este definit astfel:
Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 zile calendaristice.
Aceste date/valori sunt aprobate in AG a proprietarilor astfel ca administratorul - adica cel care intocmeste listele lunare de plata
este obligat sa lucreze cu ele, sunt afisate distict in partea superioara a LP, sunt date cunoscute de absolut toata lumea.
...................
@cyan,
Veniti si postati valorile procentuale de penalizare ale unor furnizori de utilitati.
Avem cunostinta.
Intrebare: cine va impiedica sa puneti in discutia AG a proprietarilor asociatiei dvs. aplicarea acestor valori si termene?
Insa dvs., aici, aveti o problema - faceti parte din as. de prop. de relativ putin timp, astfel ca, banuiesc ca hotararile AG cu privire la aceste aspecte sunt deja luate pe alte valori procentuale si termene, da?
Dar, una peste alta, nu cred ca daca veniti cu aceasta propunere in viitoarea AG, nu o sa aveti castig de cauza - in sensul celor aratate de @courvoisier, adica:
....niste nemultumiti care nu au alt mod de a face opozitie justificata la politica conducerii asociatiei, la contabilitate, la abuzuri, sau amarati care ar fi trebuit sa fie ascultati, intelesi, ajutati, pasuiti, reesalonati, nu trimisi in judecata, sa isi etaleze in instante administratori/presedinti agramati rautatea si dusmania.
In acest citat mai aflam ca: ...
sa isi etaleze in instante administratori/presedinti agramati rautatea si dusmania.
No comment!