avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema asigurare casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema asigurare casco

buna ziua

am urmatoarea problema:
am asigurare casco si am avut un eveniment, masina reparata (valoare reparatie mai mare de 20% din valoarea asigurata) dar acum mi se solicita plata primelor de asigurare datorate până la sfârsitul duratei asigurării.
din pacate am citit toata polita abia acum si e prevazuta si o asemenea chestie.
eu am vandut masina.
se poate ocoli plata ce mi se solicita ?
multumec
Cel mai recent răspuns: JustSeche , utilizator 10:20, 10 Iunie 2015
Din pacate nu puteti ocoli "chestia asta"
In momentul in care ati incheiat polita de asigurare, ati incheiat -o pe o perioada de un an cu posibilitatea da a plati in rate .Daca nu ati fi avut dauna, da, nu mai erati obligat sa platiti ratele restante in momentul in care ati vandut masina , dar, .In situatia data , trebuie sa le platiti.Este recomandat ca atunci cand incheiati polite de asigurare sa il intrebati pe agentul dv si aceste aspecte.
Polita de asigurare este practic un contract intre parti (asigurat - asigurator) cu drepturi si obligatii pentru fiecare dintre acestea.
Prin faptul ca dumeavoastra ati utilizat de un drept din acest contract (plata despagubirilor pentru evenimentul produs), acest lucru atrage dupa sine si obligatiile pe care la aveti fata de cealalta parte - ASIGURATOR.
Pentru astfel de cazuri, asiguratorul a luat masuri de prevenire, in sensul ca a specificat in contractul CASCO ca are dreptul de a solicita plata ratelor de asigurare ramase pana la sfarsitul asigurarii. In unele situatii Asiguratorul poate compensa aceste rate restante prin retinerea contravalorii acestora din despagubirea cuvenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
Banca nu imi da acceptul pentru reparatie casco vimarius vimarius Am luat o masina dacia logan in anul 2007, prin credit. Am si Casco incepand de atunci. In acesta luna, am dus masina pentru o reparatie Casco intrucat am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dauna casco alex5 alex5 Buna ziua, am urmatoarea problema (faptele in ordine cronologica) : - polita casco valabila din data de sept-2013 trebuia platita in 2 rate ... (vezi toată discuția)