Pentru ca nu ma pricep la descrieri am sa o spun scurt si la obiect.
As vrea daca se poate sa imi oferiti un link catre o pagina unde as putea citi legile/ordonantele cu privire la "contracte - respectarea contractelor - ne-respectarea contractelor..etc"
Ideea este ca providerul de internet nu respecta contractul pe care l-am semnat.
Nu sunt legat de "contract", nu am obligatii, dar eu am pierdut niste bani din cauza lor si as vrea sa stiu ce se poate face. O reclamatie.. macar sa ii sperii.
Puteti adresa o reclamatie la Protectia Consumatorului, iar daca va produs un prejudiciu il puteti actiona in judecata in conditile art. 998, 999 cod civil
Daca ati pierdut bani ca urmare a lipsei de conexiune la internet (de ex. jucati pe Bursa, sau jucati poker) nu aveti nicio sansa sa va recuperati banii. 99,99% din provederii de internet au inclusa o clauza in contract care spune ceva de genul "furnizorul nu-si asuma nicio raspundere pentru prejudiciul cauzat ca urmare a functionarii deficitare a seriviciului de internet". Daca aceasta clauza exista, tot ce puteti sa faceti este sa cereti banii pentru perioada in care nu ati avut acces sau internetul nu a functionat in parametrii corespunzatori, dar si aici se nasc o groaza de alte complicatii. Retineti ca tot ce spuneti trebuie dovedit.
Daca aveti norocol ca aceasta clauza sa nu existe, dar eu unul as fi foarte surprins, atunci puteti merge pe sfatul primit anterior, sa-i actionati in judecata, dar nu uitati ca trebuie sa dovediti prejudiciul produs.
Cu Protectia consumatorului nu o sa rezolvati foarte multe, pentru ca daca nu puteti dovedi lipsa conexiunii de internet la momentul X, nu au ce sa faca.
Problema mea este ca nu pot beneficia de anumite facilitati ale unor servicii pin internet. Am incercat sa vorbesc cu personalul providerului dar ma aburesc ca nu are cum ca la ei merge, desi le-am trimis dovada clara. Nu am acces la acele facilitati de ceva luni.
Contract nu am deocamdata, pentru ca nu mi s-a dat, desi beneficiez de serviciile lor de mai bine de 3 ani si am semnat doua contracte si a ramas ca imi vor aduce ei contractul/o copie.
Deci nu am cum sa vad ce clauze sunt, dar am cerut sa mi se dea o copie daca un contract valid nu sunt in stare.
In legatura cu lipsa conexiunii din cate stiu in contract scria internet non stop, deci ar fi fost o sansa... dar nu asta este problema mea.
Ne puteti detalia ce facilitati nu va functioneaza?
Bon fiscal primiti cand faceti plata pentru serviciul de internet?
Nu cred ca scria ca va furnizeaza acces non-stop la internet. Ar fi o greseala foarte mare. Aproape nimeni nu garanteaza asa ceva. De obicei se garanteaza 99% acces la internet intr-o luna.
Daca obligatia contractuala e executata in mod defectuos , puteti solicita rezilierea contractului , cu daune interese , sigur , in functie de clauzele contractuale ( pot fi inserate pacte comisorii , spre exemplu , cel de gradul al patrulea , conform caruia rolul instantei de judecata , e, practic , inlaturat).Insa in caz de un eventual diferend ,tot instanta de judecata constata si pronunta rezilierea contractului.