avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere incetare fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere incetare fara preaviz

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: daca un salariat aduce o cerere de incetare a activitatii in baza articolului 55 lit b CM, iar societatea doreste ca angajatul sa efectueze preaviz, cf contractului, salariatul are vreo sansa de a nu efectua preaviz?
multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 10 Iunie 2015
In cazul incetarii raportului de munca in baza art.55 lit.b C.mun. nu se efectueaza preaviz. In acest caz, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Potrivit Codului Muncii preavizul se acorda in caz de demisie(art.81), concedieri in baza art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si art.66.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii cim cu acordul partilor? Maria3333 Maria3333 Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)