avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Promisiunile nerespectate = obligatii legale?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Promisiunile nerespectate = obligatii legale?

Ce argumente legale avem în calitate de locatari în faţa unui dezvoltător imobiliar pentru finalizarea proiectului promis. În speţă este vorba de un complex de blocuri din care au fost construite 60% din imobile şi vândute un procent destul de mare din cele construite.
Beneficiarii s-au mutat pe rând însă o parte din facilităţile ce ar trebui folosite în comun de către locatari sunt indisponibile:
 Promisiunea de realizare a infrastructurii stradale intre cele două şiruri de blocuri nu are nicio relevanţă practică (strada nu este asfaltată devenind impracticabilă la anumite condiţii meteo).
 Calitatea acoperişului blocurilor este îndoielnică (la vânt cad ţigle, nu există cale de acces spre acoperiş – oare pompierii au ceva de obiectat?).
 Nu a fost amenajat un loc destinat pentru depozitarea resturilor menajere (în cartier locuiesc deja aproximativ 40 de familii).
 Zugrăveala din casa scării începe să se exfolieze deşi de la aplicare nu a trecut nici un an.
 De teren de joacă pentru copii nici nu mai poate fi vorba deşi a fost unul din lucrurile promise la încheierea contractului dar fără a fi menţionat în cuprinsul acestuia.
 Niciunul din apartamentele vândute nu a fost predat pe bază de proces-verbal sau de recepţie imobilului;
 Nu s-a oferit nici un act de garanţie a uşii de intrare în apartament sau geamurilor termopan incluse în preţul de achiziţie;
 Autorizaţia iniţială de construcţie pentru întreg ansamblul a expirat în luna aprilie 2009.

Menţionez faptul că despre toate acestea nu s-a făcut vreo menţiune în contractele de vânzare-cumpărare încheiate cu fiecare persoană fizică în parte însă o parte din neconformităţi sper să se regăsească în legislaţie. Vă rog să mă îndrumaţi spre această legislaţie şi să mă sfătuiţi încotro să merg împreună cu ceilalţi locatari: protecţia Consumatorului, Inspecţia de Stat în Construcţii sau Judecătorie.
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 20:39, 8 Iulie 2009
El a vandut apartamente. Daca in acel contract nu a fost specificat ca se obliga sa asigure accesul la acestea cu strada, trotuar etc. va fi greu sa il obligati sa le faca. Daca in oferta acesteau erau prezentate si ele nu se mai regasesc in contract (si nici nu este trecut in contract ca oferta este parte integranta din acesta) cred ca va fi considerat doar un caz de reclama falsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei Elian_Cismileanu Elian_Cismileanu Buna ziua, Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009. Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si ... (vezi toată discuția)
Diferend intre constructor (pfa) si proprietar apartament bloc nou George_one George_one Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea situatie. In urma achizitionarii unui apartament anul trecut, au aparut probleme privind hidro-izolatia ... (vezi toată discuția)
Demolare acoperis aselajusto aselajusto Demolare acoperis , locuiesc intr -un bloc turn la etajul 7 din 10 , dea lungul anilor sa facut de circa 3 ori acoperis pe bloc de fiecare data facanduse ... (vezi toată discuția)