avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime

Conform celor scrise de Dv., citez: In situatia in care angajatorul nu vrea sau nu poate elibera adeverinta de vechime din motive obiective (pierderea arhivei, incetarea activitatii etc) salariatii au posibilitatea sa solicite documentul direct la Inspectoratul Teritoril de Munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea, apare o problema. Firma privata la care am lucrat cu Carte de Munca, s-a desfiintat dupa 18 ani de activitate in 2009, iar lichidatorul juridic spune ca nu detine nici un act de la acea firma. In perioada de activitate, firma a fost verificata de mai multe ori de Garda Financiara, fara a se gasii nereguli. La decizia de pensionare, perioda in care am lucrat la acea firma nu a fost luata in considerare fiindca lipseste viza ITM. Actele firmei nu sunt nici la lichidatorul juridic, nici la Arhivele Nationale, nici la ITM. Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 12 Iunie 2015
Singura solutie ar fi promovarea unei actiuni in instanta.
nemultumita scris:
Va multumesc de sfat, dar nu stiu cum sa dau de asociatul unic al firmei, deoarece acesta a vandut casa in care a locuit si nu dau de el.

Puteti merge la Registrul Comertului sa aflati adresa fostului angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare rita999 rita999 Buna ziua. Care este vechimea minima pentru pensionare și dacă firmele unde am mai lucrat după 2010 s au desființat, cum pot afla ce vechime am? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Adeverinta recunoastere grupa 2 de munca LefterCatalina LefterCatalina Buna ziua! Tatal meu a lucrat la o societate care s-a desfiintat. societatea a fost data initial unui lichidator, mai apoi s-a desfiintat. Arhiva nu se mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi lipsesc din carnetul de munca 7 ani,6 luni si ... catalina dumitrascu catalina dumitrascu Buna ziua! Imi lipsesc din carnetul de munca 7 ani,6 luni si 25 zile ca si vechime pentru ca nu am viza ITM. Am lucrat la un SRL in perioada 15.04. ... (vezi toată discuția)