avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Justificare tarif manopera
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Justificare tarif manopera

Buna ziua,

In cadrul unei proceduri unul dintre ofertanti a prezentat o manopera medie cam mititica. As vrea sa-i cer clarificari in sensul demonstrarii, concret, cifrei folosite la devize. Nu bla-bla-uri cu salariul minim pe economie sau poezie cu referire la bilantul general (ch. cu salariile, nr. mediu personal ...) care, oricum, nu-l avantajeaza.
Am intrebat la "personalul" si economicul propriu si ... atat.
Aveti vreo idee ce as putea sa-i solicit ? O fi cusher sa-i cer structura salariilor pentru personalul direct productiv pe, de ex. , un trimestru de vara (iun. - aug. 2014) ? Mi se pare prea mult sa-i cer pontaje sau altceva la care ar putea invoca confidentialitatea datelor.
Ce parere aveti ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:47, 24 Iunie 2015
Buna ziua,
Personal am cerut documente justificative indicand in solicitare "de ex. extras Revisal" si ofertantii s-au conformat si au transmis acele extrase, iar cei care au inceput cu "bla-bla" sau au invocat confidentialitatea datelor i-am descalificat in baza art 79 alin 1 din HG 925 "explicaţiile prezentate de ofertant nu sunt concludente"
Multumesc mult tuturor !
Eventual, poate ne tineti la curent cu ce ati realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pret manopera - licitatie mada_ladybird mada_ladybird Cum se calculeaza pretul manoperei pentru licitatie in domeniul constructiilor? Se tine cont de media data, pe domeniu de activitate, de Institutul National de ... (vezi toată discuția)
Clarificare la pret neobisnuit de scazut - cerere de oferta jigan56 jigan56 Buna ziua, La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, ... (vezi toată discuția)
Oferta sub 85% din valoarea estimata milica68 milica68 Daca toti ofertantii au depus oferte sub 85% din valoarea estimata a contractului de lucrari ce pot face ? (vezi toată discuția)