avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit cass pe chirii 2007
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit cass pe chirii 2007

buna ziua

Din 2005 pana in prezent lucrez neincetat cu contract de munca.In 2007 2008 am fost in concediul de crestere a copilului.In toata aceasta perioada am obtinut si venituri din chirie.In 2014 am primit de la anaf o instiintare de plata a impozitului cass pe chirie din 2007-2008 (in aceasta perioada eu figurand fara venituri din sariu ,fiind in concediul de crestere a copilului si beneficiind de indemnizatie) cu dobanda aferenta o suma deja considerabila.
Sunt obligat sa platesc acest impozit ,in perioada concediului maternal fiind oricum asigurat cass?
Mentionez ca in toti acesti ani nu m-a instiintat nimeni ca am de plata acest impozit.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
savucristin, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 12:19, 1 Iulie 2015
Daca nu ati contestat decizia in termenul legal (30 de zile) , inseamna ca ati aceptat situatia de fapt si va trebui sa platiti. . Nu ati mentionat nimic despre acest aspect.

Altfel art.213 al.2 / L95/2006 in vigoare 2007-2008 prevedea:
(2) Sunt asigurate persoanele aflate în una dintre următoarele situaţii, pe durata acesteia, cu plata contribuţiei din alte surse, în condiţiile prezentei legi:

c) se află în concediu pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;

Art. 260. - (1) Contribuţia datorată pentru persoanele prevăzute la art. 213 se suportă după cum urmează:
a) de către bugetul de stat, pentru persoanele prevăzute la art. 213 alin. (2) lit. a), c), d), f) şi i), iar pentru persoanele prevăzute la art. 213 alin. (2) lit. h) începând cu 1 ianuarie 2007;

Legea nu conditioneaza lit.a art.60 de mai sus de absenta veniturilor.
Probabil ca cei de la ANAF au considerat ca sintagma "alte surse " se refera la Cod fiscal si nu la bugetul de stat.
Oricum pentru perioada respectiva nu aveau competenta de administrare deci nu aveau calitatea de a emite decizii de impunere cass. decat in cadrul unei inspectii fiscale conform art V di OUG 125/2011.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
robert1958, utilizator
...nu am contestat decizia anaf in 30 de zile dar intre timp, in urma unei cereri de anulare a impozitului adresata cass ilfov,am obtinut o decizie de anulare a impozitului cu care trebuie sa ma duc la anaf.
Intrebarea este-daca n-am facut contestatia respectiva in 30 zile nu mai pot face nimic?
Va puteti baza numai pe intelegerea celor de la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate la venituri din chirii ragaliemariana ragaliemariana Am primit decizie de impunere pentru plata contributie de sanatate la veniturile din chirii pentru perioada 2009-2011.Mentionez ca in acesta perioada eram in ... (vezi toată discuția)
Mamele care sunt in ccc nu beneficiaza de consultatii si tratamente gratuite sau compensate? manuela szucs manuela szucs am fost la medicul de familie pt.un consult si am platit consultatia plus tratamentul ca si o persoana neasigurata,cu toate ca beneficiez de indemnizatie pt. ... (vezi toată discuția)
Studentii platesc cass la venituri din chirii? CipM CipM Sunt student si realizez de cateva luni venituri din cedarea folosintei bunurilor - mi-am inchiriat apartamentul cu contract inregistrat la adm fin. Am ... (vezi toată discuția)