avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Medical - neluat in seama !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Medical - neluat in seama !

Buna ziua,
O doamna,este vanzatoare la un magazin privat.
Datorita efortului depus in cadrul serviciului (ridica lazi cu bauturi,cu alimente,etc.) s-a imbolnavit (ceva cu coloana vertebrala).
A fost la medic,a facut RMN,a luat tratament - medicamente,etc. iar medicii i-au dat si concediu medical,intrucat are nevoie de repaus cat timp face tratament.
Patronul,nu vrea sa-i inregistreze concediul medical, ci a trecut-o in concediu de odihna, vara voia ei.
Practic,daca nu accepta situatia, o da afara.
Este legala aceasta procedura ?
Ce ar trebui facut in acest caz ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:31, 24 Iunie 2015
Din cate stiu, concediul de odihna se acorda pe baza de cerere SEMNATA a salariatului, aprobata de angajator.

Atentie si la faptul ca, concediul medical se depune pana in 5 ale lunii urmatoare (se vede aceasta si pe verso-ul exemplarului rosu al formularului de concediu medical). E posibil ca angajatorul sa incerce sa forteze depasirea acestui termen, deci sesizarea Casei de Sanatate si a ITM trebuie sa se faca de urgenta (nu vin ei chiar a doua zi).
Nu are importanta cand vin ,datele sunt inregistrate .
Uni angajatori nu platesc partile retinute din salarii si/sau nu sunt cu contributiile la zi ; decontul nu se face decat dupa plata acestor dari - caz concret : firma X nu plateste asigurariele de sanatate angajatilor decat aceluia care are nevoie de asistenta madicala -spitalizare/medic de familie/ tratamente) .
In plus ,angajatorul se teme si de faptul ca va trebui sa plateasca pt ca aceasta e declarata ca boala profesionala .Prea multe complicatii ,mai bine CO ca e mai simplu pt el!
Desconsiderarea actelor medicale emise de un medic ,e frustranta pt acesta .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical pdmg pdmg Buna ziua. Am si eu o intrebare :cum se plateste concediul medical? daca angajatorul este obligat sa mi plateasca banii daca acestia nu i au venit de la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul medical varga magda varga magda daca am o sarcina cu risc si sant in concediu medical cine imi plateste concediu si daca trebuie sa astept pana primeste firma bani de la casa de asigurari ... (vezi toată discuția)
Plata concedii medicale andyc25 andyc25 Buna ziua! Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta in situatia de mai jos, pentru o ruda de familie. Este cadru didactic titular cu o vechime de 28 ani in ... (vezi toată discuția)