avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin, santaj cu dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin, santaj cu dosar penal

Salut, azi am facut o mare prostie. Am furat dintr-un magazin. Am fost prins. Furasem in valoare de 3.80 ron. M-a prins paznicul si mi-a aratat filmarea pe camera cand savrseam actul. Problema e ca eu mai facusem asta si inainte. M-a pus sa estimez valoarea prejudiciului si eu am estimat ca undeva pe la 70 lei. Problema acum, e ca magazinul , mai exact "seful" magazinului are o politica care spune ca daca esti prins la furat platesti icontravaloarea 1000%, in cazul meu 700 ron. Intrebarea mea: daca nu platesc, ce patesc? Sunt minor, am 17 ani. Nu am mai fost prins furand.
Chiar daca ar suna ca santaj solicitarea magazinului nu ar fi santaj.
Un hot fura mult pana este prins...si ei stiu acest lucru...
In al doilelea rand, dreptul de a nu depune plangere apartine pagubitului sau persoanei vatamate care este si parte civila.

Puteti insa sa nu platiti nimic ca nu va obliga nimeni daca nu veti fi obligat de instanta de judecata.
Grele domnilor avocati :)
Era mai simplu asa , vad ca aveti opinii diferite ...
Ceea ce nu a zis copilul este faptul urmator ... ce s-a intamplat de cand a plecat de la magazin pina in prezent ... i s-a dat o hartie la mana ceva prin care sa plateasca / a fost chemata " garda " = politia ... noi relatam doar simple banalitati de idei ...

In occident ...din greseala undeva prin Germania , am bagat fara sa vreau un pachet de guma de mestecat Orbit , l-am desfacut , am luat doua pastile s-am inceput sa mestec fara sa imi dau seama l-am bagat in buzunar .. cand am ajuns la casa am platit ceea ce doream sa cumpar apoi am plecat la masina , cand am bagat mana dupa cheia masinii , m-am intors , am explicat situatia si m-au inteles cu tot cu camere ... nu era mare suma dar nu intotdeauna nu esti hot ...stiu ca indiferent daca o faci din greseala sau intentionat te pun sa platesti contravaloarea marfii si iti dau interdictie sa mai intri in magazinul respectiv ... este chemata si politia si etc ...
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2015
ContSters331166, utilizator
In Romania pentru o guma de mestecat ai dosar penal daca nu platesti.
E mai grele ca in Germania...

In Austria e si mai grele ca in Romania...si putem continua daca vreti...

Eu stiu cum e in toata Europa...si cat de grele sau de usoare este...

In Romania nu iti poate da magazinul interdictie in mod legal...si nici in alt stat din UE...


Nici nu stiu ce m-a apucat sa fac asta. Am pus un pariu cu un prieten ca pot fura din magazin fara sa fiu prinsa. Nu a fost asa. Este clar ca-ti trebuie experienta sa poti face asta fara sa fii prins. Prejudiciul este de 33 lei. M-au invitat la iesire sa fac o verificare de rutina. M-am prins imd.
Am recunoscut ca am sustras si m-au fotografiat si m-au pus sa semnez un pv sau nici nu stiu ce ( eram in stare de soc si de regrete).Am achitat si contravaloarea obiectelor sustrase.
M-au lasat sa plec acasa si m-au anuntat ca in 48 ore voi fi chemata la sectia de politie.
Cum trebuie sa procedez in continuare? Nu au chemat politia sa dau declaratie. Au fost prezenti agentul de paza si un reprez. de la magazin ( probabil cel de la supravegherea video)
Ce ma sfatuiti sa fac ( in afara faptului ca nu trebuie sa mai fac prostii)? of , of
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
CasianaS, utilizator
Mergeti la politie cand veti fi chemata si declarati ca regretati cele intamplate.
Sperati la o solutie de renuntare la urmarire penala, probabil cu cei de la magazin nu o sa reusiti sa va impacati.

Alte discuții în legătură

Dosar penal fara sa fi facut o infractiune c.florian c.florian Buna , vreau sa aflu cum este posibil sa am dosar penal fara sa fi facut o infractiune .Din cate mi s-a spus stiu despre ce este vorba ... niste baieti din sat ... (vezi toată discuția)
Furt cu valoare redusa in germania Dees Dees Buna ziua , sint speriata. Ieri am fost prinsa intr-un magazin de haine ca am furat in valoare de 24 de euro.. In Germania Mi-e frica tare . Este prima ... (vezi toată discuția)
Mi- e rusine !sunt bulversat! coosminn coosminn :">:">:-/saptamana trecuta am furat din carrfor produse in valoare de 60 lei,m au prins si le am platit ,apoi mi au scris datele de pe buletin pe un formular ... (vezi toată discuția)