avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare Executare Silita CNADNR pentru circulatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare Executare Silita CNADNR pentru circulatie cu autoturism vandut din 2010 unei firme de dezmembrari

Buna ziua,

Ma aflu in fata unei situatii care din punctul meu de vedere este aberanta:
In data de 22.10.2010 am vandut un autoturism unei firme ce se ocupa cu dezmembrari. La momentul respectiv eu am respectat toata procedura ce trebuie urmata in acest caz: am facut contract de vanzare cumparare cu firma respectiva, proces verbal de predare primire a autoturismului si radierea masini din evidentele fiscale + trimiterea certificatului fiscal prin curier rapid la cateva zile dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare.

Firma in cauza a reparat masina si a vandut-o mai departe, iar noul proprietar ( sau cati or mai fii dupa mine) nu a inmatriculat masina pe numele sau, fapt ce a facut ca in data de 24.07.2011 autoturismul a fost surpins in trafic de camere video fara rovinieta valabila. Dat fiind faptul ca noul proprietar nu a inmatriculat masina pe numele sau, aceasta amenda a venit pe numele sotiei( ea fiind proprietar in acte inainte de a vinde autoturismul).

Recunosc ca din lipsa de timp nu am acordat importanta acestui proces verbal, dar partea proasta abia acum incepe. Luna trecuta ne-am trezit cu instintare de popriere pe numele sotiei pentru aceasta amenda.

Intrebarea mea este urmatoarea: Ce pot face pentru a anula acesta executare silita si pentru a demonstra ca nu mai sunt proprietarul masinii respective.
Mentionez ca detin contractul de vanzare cumparare, procesul verbal de predare primire si am scos zilele aceastea si un certificat de atestare fiscala in care este specificat ca am vandut masina in data de 22.10.2010.

Imi cer scuze pentru faptul ca am scris atat de mult dar am vrut sa ma fac cat mai inteles posibil.

Astept un raspuns din partea unei persoane ce ma poate ajuta.

Multumesc aniticipat,

Razvan Moldoveanu
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 23 Iunie 2015
Procedura in cazul dumneavoastra este una foarte simpla, se poate face contestatie la executare numai in ipoteza in care pv emis de cnadnr v-a fost comunicat prin afisare pentru ca numai in aceasta ipoteza se poate cere pe calea contestatiei la executare prescriptia executarii sanctiunii. Av. Ivanescu Marius/Baroul Bucuresti

De ce s-ar putea invoca prescriptia doar in cazul afisarii PV? Imi scapa.

Dupa mine nu aveti sanse de constestare, insa ar fi bine sa faceti o actiune in instanta impotriva vanzatorului pentru recuperarea prejudiciuluui. Raspundere civila delictuala.
La politie puteti face acea cerere, o puteti folosi ca proba in instanta si nu se va opera modificarea in baza lor de date, caci doar cumparatorul poate face acest demers.
Foarte simplu, contestatie la executare, sunt mii de procese de acest fel.
Noi avem 10 procese castigate pentru roviniete din 2011.
Daca doriti ne puteti contacta.
AVLIL, ca sa nu iti mai scape trebuie sa ai in vedere decizia ICCJ cu privire la procedura de comunicare a procesului verbal, in cazul in care pv a fost comunicat direct prin afisare comunicarea nu este valabila, iar daca aceasta comunicare nu este valabila se considera ca procesul verbal nu a fost comunicat, iar din moment ce pv nu s-a comunicat intr-o luna (2 luni dupa noile modificari) executarea sanctiunii este prescrisa. Lamurit?
Tocmai m-am lovit a 20-a oara de aspectul asta cu rovinietele.Pana acum am rezolvat 19 prin diferite mijloace adica unele prin procese, altele prin contestare. Mentionez ca situatia este similara cu a domnului, Masina vanduta in 2009 , radiata de la fisc. Azi mi-a mai venit una...De data asta cu poprire pe salariu .Sa vedem daca merge sa rezolv doar cu o informare a executorului cum ca la data asazisului proces verbal nu mai eram proprietarul masinii de doi ani sau voi face o contestatie in anulare la tribunal.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
jeanluk, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)