avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie in pod
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie in pod

Buna ziua,
Detin 2 camere intr-o casa f.veche(are mai multe camere, dar suntem mai multe familii). Pentru a-mi extinde suprafata locuibila as dori sa-mi fac in pod, care este f.inalt, inca 2 camere.
Intrebari:
*tinand cont ca nu stric nici un zid, delimitarile din pod vor fi din rigips, respect structura de jos, am nevoie de autorizatie de construire?????
*pentru certificatul de urbanism (daca am nevoie de autorizatie) am nevoie de aprobarea vecinilor tinand cont ca imi amenajez doar deasupra suprafetei mele?????

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:51, 11 Iunie 2015
Avand in vedere ca interventia la constructie pe care intentionati sa le realizati ,implica modificari cu repercursiuni asupra caracteristicilor constructiei,este necesar proiect,autorizatie de constructie certificat de urbanism
Tocmai pentru ca este casa f.veche,este necesar sa apelati la persoana specializata care sa concluzioneze daca starea cladirii permite modificari si eventual solutia tehnica
Da, va e necesara autorizatie, eventual expertizarea imobilului etc. Si daca faceti peretii usori, exista diferente de incarcare ale unui pod si ale unei camere de locuit.
Din cauza ca este casa f veche,este obligatoriu necesar sa apelati la arhitect care in urma verificarii documentelor si a starii actuale a constructiei sa concluzioneze daca starea tehnica a constructiei permite modificarea caracteristicilor de greutate,care implica inclusiv modificarea inertiei constructiei factor esential in eventual seism...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru obtinere autorizatie de constructie este nevoie de acordul copropietarilor? dorintm dorintm Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil in care sunt coproprietar (curte comuna). Un vecin a inlocuit o scara de urcare in pod care era din lemn, cu una de beton ... (vezi toată discuția)
Aprobare constructie Mihaigrg77 Mihaigrg77 Buna seara! Daca am 120-130 de mp mi se poate da aprobare sa fac podul locuibil? Adica sa fac o mansarda. Parterul este deja construit. Multumesc! (vezi toată discuția)
Acte dupa mansardare casa Bips Bips buna ziua. acum cativa ani casa parintilor mei a fost mansardata. adica a fost schimbat acoperisul si cu ocazia aceasta spatiul din pod a devenit mansarda ... (vezi toată discuția)