avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamente intocmite in aceeasi zi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamente intocmite in aceeasi zi

Buna ziua,

In cazul in care defunctul a intocmit in aceeasi zi doua testamente, unul olograf prin care lasa masina nepoatei si unul la notar prin care lasa matusei apartamentul, care dintre cele doua testamente va produce efecte juridice daca nu se poate demonstra care a fost incheiat primul.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:16, 11 Iunie 2015
Ambele sunt valabile daca sunt intocmite cu respectarea conditiilor de fond si forma ale actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament si donatie dolly_c dolly_c Va rog frumos, ce as vrea eu sa stiu: Daca o persoana vrea sa lase un apartament sau o casa cuiva, persoana sau societate 1. daca face testament, il poate ... (vezi toată discuția)
Testament olograf ciciM ciciM Buna, Am nevoie de o parere! Am un testament olograf (din pacate) prin care se lasa mostenire un apartament si un teren. Beneficiara este o sora a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nicolle1207 nicolle1207 Buna ziua , as dori si eu putin ajutor daca se poate. O matusa a mea a semnat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere unei doamne. Acum ... (vezi toată discuția)