avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copil batut la scoala de catre elevi, pasivitate ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copil batut la scoala de catre elevi, pasivitate conducere

buna ziua ......o intrebare va rog...imi puteti spune ce as putea sa fac deoarece am o fetita care termina clasa a x si de vre-o luna este batuta in fiecare zi la scoala de niste eleve care sunt invidioase pe ea ca invata foarte bine este prima din clasa..in fiecare zi vine acasa plangand din aceasta cauza o trage de par o tranteste pe jos si o bate cu picioarele ......ieri am fost la politie pentru nustiu a cata oara am fost la scoala dar se pare ca nu intereseaza pe nimenia nimica..mentoinez ca este batuta siin incinta scolii si pe strada deci unde o prinde o bate ....directoarea scolii nu vrea sa ia nici o masura impotriva lor ...politia nu se baga in astfel de cazuri...mai mult directoarea scolii mi-a zis ca nu poate sa faca nimic deoarece fetele care o bate fac parte dintr-un grup de golani si probabil ii este frica si ei si la politie ...a mai zis ca ar trebui sa nu o mai las la scoala dupa ce termina clasa a x ...dar tot degeaba ar insemna sa se lase de scoala si sa stea sigilata in casa deoarece chiar daca nu mai face scoala tot asa o prinde prin oras si tot asa o bate....va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac si unde ar trebui sa merg sa pot rezolva aceasta problema mentionez ca sunt din Fagaras -BRASOV ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: DARIAE , utilizator 14:07, 14 Iunie 2015
Daca directoarea scolii nu reactioneaza faceti o sesizare la inspectoratul scolar judetean

500123 Brașov, Șirul Gheorghe Dima nr. 4
Tel. secretariat: 0268 511111
Tel. secretariat inspector general: 0268 415104
Email: info@isjbrasov.ro

Iar daca politia nu ia masuri atunci faceti plangere la parchetul de pe langa judecatoria Fagaras.

Fagaras, jud. Brasov
Str. Inochentiu Micu Klein, nr. 4,
Tel.: 0268-211048
~ Conținut șters la cerere ~
Ideea cu cursuri de autoaparare nu-i de aruncat.Sportul disciplineaza si ceeaza increderea in sine.In general , e bine de stiut ca si omul. la origine e tot un animal din specia mamiferelor.Si are instincte si caracteristici comune.Lasind gluma la o parte , :), va sugerez sa mergeti la ATOP Brasov, si o sa va indrume ei cum sa procedati.Politiei nu ii e frica sa intervina, dar e problema cu traditionala delasare romaneasca si de mentalitatea ca asa sint copiii se mai imbrincesc se mai hirjonesc , se mai tachineaza.Problema este ca copiii sint cruzi si cind simt ca inspira frica unor colegi au tendinta sa-i terorizeze.Trebuie totusi sa discutati cu copilul sa invete sa-si gestioneze micile " conflicte " fapt care ii va fi util mai departe in viata.
" [ link extern ] / "
NU inteleg: fetele acestea nu au familii? De regula intr-o scoala primul pas, in afara parcurgerii etapelor conform ROI, este sa se ia legatura cu responsabilii legali - pana la 18 ani.
1. Sesizati in scris, ce i se intampla fetei, prin secretariatul scolii, avand grija sa primiti nr. de inregistrare.*(scoala e obligata sa aiba proceduri si ROI, iar daca nu le respecta, sa raspunda cei implicati)
2. In acelasi timp, faceti sesizare scrisa si la Politie si catre ISJ Brasov.
3. Daca scoala nu va da raspuns, faceti inca o sesizare acolo unde v/a sfatuit dl avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)
Infractionalitate in liceu, suferinta nerezolvata Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Cu ceva timp in urma v-am scris despre problema fiului meu din clasa a 9 a, la liceu. Urmand sfaturile primite am apelat la politistul arondat ... (vezi toată discuția)