avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema-moștenire legală sau testamentară?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema-moștenire legală sau testamentară?

Bună ziua,
Părinții mei au făcut în 1985 două testamente de care am aflat recent în care amândoi imi lăsau mie două camere și două dependințe, iar fratelui o cameră și o dependință . În 2008 tatăl a decedat, dar noi nu am știut de testamente și am făcut moștenirea legală, mamei revenindu-i o pătrime, fratele renunțând la moștenire, iar mie mi-au revenit 3/4. Recent a decedat și mama...acum știm de testamente, dar nu știm cum se va proceda...se va ține cont de cel al mamei sau mergem în continuare pe cea legală...cotele din testament nu corespund cu cele din moștenirea legală și asta ar însemna să fie redezbătută și cea după tată..ceea ce nu poate fi posibil. Care este modalitatea de dezbatere?
Cel mai recent răspuns: RopMihaela , utilizator 09:34, 12 Iunie 2015
RopMihaela a scris:

se va ține cont de ...

Cine sa tina cont, in afara de dumneavoastra, succesibilii?
Dvs. ce va doriti?

Se poate renunta la mostenirea testamentara si accepta mostenirea legala. Dvs. decideti.
Vă mulțumesc tare mult pentru răspuns, problema este că eu aș dori după cea legală și fratele după cea testamentară. De aceea mă gândeam că poate la notar are prioritate vreuna dintre ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar dupa parinti decedati ardeleanu-ion ardeleanu-ion as dori sa deschid o succesiune dupa ambii parinti decedati la interval de 13 ani,am un singur frate si un apartament de impartit as dori sa stiu ce procent ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire ellen_eco ellen_eco Buna ziua, as avea nevoie de o parere in legatura cu un drept de mostenire. 1. Suntem trei frati ( eu si inca doi frati). Mama traieste iar tatla a decedat in ... (vezi toată discuția)