avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare restante de la proprietarii rau platnici
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare restante de la proprietarii rau platnici

Asociatia noastra a dat in judecata restantierii . Unul dintre acestia este foarte revoltat ca din data de 29.10.2014 de cand a fost depusa cererea de chemare in judecata au fost incontinuare calculate penalitatile, ca si cum nu ar fi acest proces pe rol. „se pun incontinuare restante si penalizari care se ADAUGA la suma pentru care s-a pornit actiunea in instanta, astfel ca, cotele restante cresc intr-o luna ( nu mentioneaza ca impreuna cu penalizarile) cat la altii in sapte luni, neavand astfel posibilitatea sa fiu cu cotele de intretinere la zipentru lunile noiembrie 2014- aprilie 2015.”
solicita de la asociatie
„in baza carei(caror) legi si in baza carui articol (caror articole) de lege se calculeaza incontinuare penalitatile, care se adauga lunar la suma pe care ati cerut-o in instanta de judecata.
cum se face calculul dupa ramanerea definitiva si irevocabila a sentineti civile, pentru perioada de dupa introducerea actiunii, respectiv incepand cu luna noiembrie 2014, cand se continua penalizarea sumelor pe care le are de plata iar cotele de intretinere sunt in continuare calculate la restante pana in octombrie 2014.”
Mentionam ca procesul se afla pe rol, proprietara nu are si nici nu va avea posibilitatea de a achita suma restanta. Incearca prin diverse metode sa tergiverseze procesul saptamana viitoare avem al doilea termen, posibil se judeca daca Judecatorul nu ii accepta cine stie ce nebunie. Stim clar ca aplicarea penalitatilor este legala si nu trebuia intrerupta asa cum mentioneaza doamna in cauza, atata timp cat nu a survenit absolut nicio modificare, nu a achitat nimic din datorie, nu s-a mutat, nu exista inca nicio sentinta referitoare la cererea proprietarei .....dar unde este prevazut acest fapta.Intrebarea mea este legea si articolul care prevede aplicarea penalitatilor pana la achitarea tuturor restantelor.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:41, 11 Iunie 2015
1-Analizati atent disp L nr 230/2007
art 49
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3)Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

2-
proprietara nu are si nici nu va avea posibilitatea de a achita suma restanta.

Daca proprietara nu are posibilitatea sa achite suma restanta,asociatia de proprietari,daca obtine hotarare judecatoreasca definitiva favorabila,poate demara procedura de recuperare debit acumulat prin executarea silita a bunului imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere erzsu erzsu Am o restanta l intretinere la care s-au adaugat penalitati a caror suma este dublu fata de restanta initiala.Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa scap de ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de locatari pgo pgo Am fost data in judecata pentru restante la intretinere, intre timp am achitat din restante ( 5 cote din cele 7 restante) desi nu sunt de acord cu cotele ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru intertinerea nejustificate moitza moitza buna sunt proprietaru unei garsionere si am fost pe timp de 2 ani plecat din tara si am lasat apartamnetu in grija unui asa zis prieten.....iar acuma cand am ... (vezi toată discuția)