avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli pentru intertinerea nejustificate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli pentru intertinerea nejustificate

buna
sunt proprietaru unei garsionere si am fost pe timp de 2 ani plecat din tara si am lasat apartamnetu in grija unui asa zis prieten.....iar acuma cand am ajuns m-am trezit cu un proces in cutia postala adica o hotarerea judecatoreasca in care scria ca am fost dat in judecata din cauza neplatii intretinerii ......pe o perioada din 28.02.2008 pana in 28.02.2009 si era vorba despre o suma de 4200 ron care includea restante la intretinerea si penalizariile iar procesu a fost prin iunie cand eu am fost plecat.
m-am dus si am achitat suma respectiva si apoi imi spune administratoru ca mai sunt alti 2000 ron de achitat,dar de unde provin cel 2000 nu am inteles ca tipa si apoi a plecat....fara sa aflu ce reprezinta suma respectiva ca doar am platit suma integrala pe care m-a dat in judecata inclusiv si chetuieli de avocatu lor si totu si am platit si restanta celalta de pe dupa proces adica pe martie,aprilie si mai 2009.deci eram la zi ....ca el ma dat cu suma respectiva calculata pe zi in judecata .
mai are cum sa ceara ceva de la mine daca eu am platit suma respetiva pe care m-a dat in judecata si cu restantele din februarie pana la proces adica iunie ,care mai erau pe luniile celalte.
eu iar sunt plecat din tara si nu am cum sa vorbesc cu el ca tot tipa si imi inchide apoi si mai a zis ca ma da iar in judecata.

va rog sa ma ajutati .......mai are cum sa ceara ceva????????
va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:34, 4 Octombrie 2009
Penalizarile la restantele pentru care v-a dat in judecata si probabil penalizarile care s-au adunat de la pronuntarea instantei pana cand ati platit efectiv.
Daca ati fost actionat in instanta cu situatia cotelor datorate si penalizarilor pana la data de 28.02.2009, acum vi se cere sa platiti si debitele de la acea data pana astazi. Acestea nu au fost cerute in procesul ce a avut loc. Deci aveti de plata suplimentar fata de suma din hotararea judecatoreasca sumele datorate lunar cu penalizari , plus penalizari calculate pentru suma ce ati achitat-o in baza hotararii judecatoresti de la data actionarii in instanta pana la data achitarii.
Ati achitat suma din hotarare. Ati mai achitat inca o suma , cum spuneti dv, dar nu toata suma restanta calculata cu penalizari. Apoi lunar se aduna iar datorii.
Bineinteles ca mai aveti de platit! Mai aveti de platit intretinerea la zi plus penalitatile de intarziere la suma datorata! Care banuiesc ca reprezinta cei 2000 de RON pentru care administratorul va ameninta ca va da in judecata! Sfatul meu este sa ii platiti fiindca altfel se vor adauga si cheltuielile de judecata!
B-)
Trebuie să plătiți.Procesul a avut loc la o anumită dată cu suma respectivă.
De la proces la zi s-au adunat alte intrețineri.
Printr-o cerere adresata presedintelui, solicitati explicatii scrise asupra celor de 2000 ron, poate veti constata ca datorati suma respectiva.

Alte discuții în legătură

Calcul penalizare neplata cote intretinere stef55 stef55 Buna ziua, Am o nelamurire la modul de calcul al penalitatilor restantierilor unde locuiesc. S-a hatarat in Adunarea Generala ca celor restantieri sa li se ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)