avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere

Buna seara,

Am o restanta la intretinere in val. de 800 de lei.
Astazi am primit o instiintare, nedata si fara nr de inregistrare, din partea presedintelui scarii de bloc prin care mi se comunica ca, in urma sedintei care a avut loc cu ceilalti locatari, s-a hotarat ca celor cu restante la intretinere sa li se opreasca apa daca nu achita in termen de 10 zile.
Mentionez ca apometrele sunt scoase afara.
Este legal ceea ce s-a hotarat?
Multumesc anticipat pt un raspuns.
Cel mai recent răspuns: rod399 , utilizator 21:09, 12 Iunie 2015
Este tot atat de legal cu a nu plati intretinerea.

De la bransament catre apartamente, consumul de apa este gestionat de catre asociatia de proprietari. Daca aceasta constata ca are dificultati la plata facturilor din cauza restantelor, poate lua hotararea de a taia apa apartamentelor respective pentru a nu perpetua aceste dificultati.
Incercati sa platiti din restante, eventual sa faceti un plan de esalonare a acestui debit impreuna cu presedintele asociatiei, astfel incat in cateva luni sa ajungeti cu plata la zi.
rod399 a scris:

Am o restanta la intretinere in val. de 800 de lei.

Daca suntem in luna iunie, cam de cand nu v-ati achitat consumurile? Si ma rog dvs., cum ati vrea sa procedeze vecinii? Eu zic sa ziceti merci, pe bune!
Apoi, care a fost logica scoaterii apometrelor pe casa scarii?

Scoaterea apometrelor deasupra usii imobilelor a fost dorinta presedintei scarii de bloc.
Eu am propus sa scoatem si wc-urile afara ca sa fie ''tacamul complet''.
Daca sunteti un om matur, ar trebui sa stiti ca o asociatie se conduce dupa principiul sanatos POHTA CE-AM POHTIT!!! Ce doreati, sa va intrebe de ce nu platiti? Sa va roage sa achitati esalonat, 3 rate in 2 luni? Eu v-as fi scos si patul la usa! Sa lasam gluma la o parte, mergeti la domnul presedinte, sau ce este el, si faceti o hartiuta cu un angajament...mergeti acum si irugati-l frumos sa va ierte, ca ati avut nevoie de bani, si sa va ganditi in primul rand la vecinii dumneavoastra, ca ei platesc si nu aveti pe nimeni care sa va aprobe, pana nu le vine si lor randul...daca nu, va pot da in judecata ca pentru asociatie este gratis. Mergeti si cu vreo 200 lei, prima transa. Si veniti sa ne spuneti ce intelegatori au fost, ce bine ati negociat. Astept vesti, pe forum, sau in privat, dar sa spuneti ca ati reusit!
Nu am de ce sa va scriu ''in privat'', prefer sa va raspund aici.
Faptul ca am o datorie la intretinere nu ma face sa ma simt jenata dupa cum nici Romania nu se simte altcumva, avand datorii la F.M.I si B.M.
Ceea ce am dorit sa aflu, am aflat,
Oricum, va multumesc pt. raspuns si ''finetea'' de care ati dat dovada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Sistarea apei (rog ajutor) Flw Flw Pe scara mea respectiv in blocul in care locuiesc , au inceput lucrarile pentru scoaterea apometrelor din locuinta , pe casa scarii .. Problema mea suna cam ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul asociatiei de locatari. andrushu andrushu Buna ziua! In urma cu 2 luni administratorul a hotarat sa ne scoata apometrele de apa rece pe casa scarii. Am pus toti locatarii bani pentru reteaua de pe ... (vezi toată discuția)