avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie 2015
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie 2015

Ma intereseaza sa stiu daca sotul meu nu are niciun venit, are vreo importanta in calculul indemnizatiei de crestere a copilului?????? se beneficiaza cumva de vreun stimulent de insertie????
Si daca am avut concediul medical cum imi influenteaza cuantumul indemnizatiei in bine sau in rau??? Ca de la 5 luni am stat in medical pana cand am intrat in prenatal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 12 Iunie 2015
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni pemergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri nete intra veniturile din salarii si din indemnizatiile pentru concedii medicale si concediul de maternitate.

2. - Stimulentul de insertie se acorda numai pe eprioada cat solicitantul are venituri din salarii.
- Daca sotul nu are salariu nu poate beneficia de stimulentul de insertie.

3. Sotul poate sa beneficieze el de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Polly0290 Polly0290 Buna ziua. Sunt insarcinata in primul trimestru. Daca imi creste salariul acum si mai lucrez 6 luni cum imi influenteaza indemniza de crestere a copilului? ... (vezi toată discuția)
Primesc indemnizatie 85% din salar sau...? andreea3108 andreea3108 Buna, Am o intrebare....eu lucrez din 21 Noiembrie 2013 si am ramas insarcinata, iar data probabila a nasterii este 5 Noiembrie 2014 deci nu sunt 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru tata diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela Ma intrereseaza si pe mine daca sotul meu poate beneficia de indemnizatia pt cresterea copil si care ar fii suma daca opteaza sa stea un singur an in ... (vezi toată discuția)