avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda apelare telefon 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda apelare telefon 112

In data de 2 iunie am sesizat la tel 112 faptul ca la intersectia din vecinataea locuintei se simte miros de gaz. am fost pus in legatura cu pompierii, acestia intreband daca nu cumva e miros de canal. banuiala mea initiala era ca mirosul provine de la un taxi dar mirosul a persistatsi dupa plecarea taxiului, asa ca nu am putut confirma sursa mirosului. dupa cca 10 minute am fost contactat de cineva care mi-a comunicat ca a sosit in zona o echipa si sa vin sa le indic exact locul. am ajuns si am constatat ca venisera pompierii cu o autospeciala si un politist.
i-am comunicat acestuia CNP-ul, am aratat locul unde am simtit mirosul de gaz si atat el cat si pompierul au spus ca nu e adevarat.
dupa cateva zile am primit un proces verbal de contraventie si am fost amendat cu 500 lei pentru apelarea nejustificata a nr 112.
si al doilea politist venit la fata locului, la fel ca si primul, m-au amenintat ca voi fi amendat. ambii pareau deranjati de deplasarea pe teren.
in conditiile acestea, simt ca sunt "sfatuit'" sa-mi vad de ale mele si sa nu pun "organele" pe drum
dar daca treceam nepasator si la cateva minute ar fi explodat ceva si eu ramaneam cu ideea ca as fi putut salva o viata, apeland 112?
din procesul verbal nu rezulta decat ca politistii au mirosul mai bun decat al meu, nicidecum ca verificarea s-a facut cu un aparat specializat.
sunt om matur, in prag de pensionare, nu am apelat de pe un telefon cu numar ascuns, m-am prezentat la fata locului pentru toate informatiile cerute, inclusiv CNP...
unde am gresit si ce ar trebui sa fac?.
Cel mai recent răspuns: raioch , utilizator 18:52, 30 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc...am facut asa cum mi-ati indicat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda S.GAFY S.GAFY Un prieten a apelat 112 pentru ca in timpul deplasarii pe o strada a simtit miros puternic de gaz. Dupa apelul la 112 a asteptat o echipa pentru verificari. ... (vezi toată discuția)
Amenda apel 112 MarioA MarioA Buna ziua, Am apelat in urma cu doua luni si jumatate serviciul 112 pentru un incendiu in interiorul unei cladiri. Primul a ajuns un echipaj SMURD, carora ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia locala nicusorco nicusorco In urma cu 2 zile eram in gara craiova , impreuna cu un prieten caruia din cauza caldurii i se facuse rau , voiam sa l duc repede acasa cu in taxi. 20 de ... (vezi toată discuția)