avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut disperat solutii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut disperat solutii

Povestea aceasta este atat de intens emotionala incat nu ma astept ca multa lume sa o inteleaga.Este vorba despre o familie, familia mea, in care mama este extrem de abuziva, atat verbal, cat si fizic atat la adresa copiilor cat si la adresa sotului.Intrucat sotul are capacitate deplina de exercitiu si poate lua singur decizii, copiii nu pot sa-si ia soarta in propriile maini. Abuzurile fizice si psifice sunt repetate si sustinute astfel incat au afectat si continua sa afecteze dezvoltarea copiilor-fratii mei care sunt minori.Sora mea de exemplu este terifiata de momentul in care se intoarce mama noastra acasa, si stie ca va urma un nou scandal monstu la care ea va asista sau va fi char protagonista.Este o fetita tare desteapta si este disperata cu privire la gandul ca in clasa a 12 a fiind, nu va putea sa invete suficient pentru a lua bacul pentru ca nu exista zi in casa noastra fara tipete si scandaluri monstru.Este deosebit de afectata, imi spune mereu plangand ca nu mai rezista in acea casa.As vrea sa o ajut cumva pentru ca mi se rupe inima cand o aud la telefon cum plange si sunt constienta ca este o situatie de abuz, pentru ca si eu am fost victima mamei mele.Numai ca eu am reusit sa plec din acea casa dupa mai bine de 18 ani in care am suferit cum nicin copil nu ar trebui sa sufere.Vorbesc despre neglijente si abuzuri multiple: mama mea care nu are niciun fel de instinct matern a tratat intotdeauna copiii ca pe servitorii ei, nu ne-a aratat niciodata semne de afectiune, nu a interesat-o niciodata cum ne este la scoala sau daca avem ce manca.Nemultumita cu viata ei, a cautat intotdeauna sa se realizeze personal prin gasirea unui nou sot, de altfel fratele meu mai mic a fost conceput in timpul casatoriei cu tatal meu, cu un alt barbat.De fiecare data cand isi gaseste pe cineva incepe sa terorizeze intreaga familie, si acest lucru se intampla frecvent,de vreo 3 decade.Lipsitul noptilor de acasa este ceva obisnuit pentru ea la fel si aducerea a tot felul de indivizi dubiosi in locuita.Va imaginati ca o astfel de situatie este intolerabila pentru orice sot.Nimeni nu poate fi pasiv la un astfel de comportament, astfel incat relatiile intre mama mea si restul familiei sunt extrem de tensionate si degenereaza mai intotdeauna in violenta fizica.
As putea sa continui cu mai multe detalii din casa groazei, dar ma opresc aici si va intreb cu ce as putea sa-i ajut eu pe fratii mei care se afla la 500 de km distanta, cum ar putea iesi din aceasta situatie care ii afecteaza atat de puternic negativ si care le pericliteaza dreptul la o viata normala si le pune in pericol viitorul.Ar putea fi emiterea unui ordin de protectie o solutie?Va rog ajutati-ma sa-i ajut pe acesti copii care au, fara vina lor, o viata atat de chinuita din cauza unor oameni care, desi ar trebui sa-i iubeasca si sa-i protejeze, ii expun unor asemenea traume iremediabile.

Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
missie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:44, 15 Iunie 2015
Buna, nu sunt experta in a da solutii pentru ca si eu la randul meu le caut insa in aceasta situatie consider ca TREBUIE ca tatal tau sa intervina si tu sa il sustii. Esti deja majora si sora ta se apropie probabil de majorat si nu trebuie ca 3 adulti sa fie terifiati si un copil sacrifiat de o neispravita.
Uniti-va fortele si faceti front comun impotriva ei. Sora ta va termina scoala si va scapa si de teama de a nu se face de ras in fata colegilor asa ca ajunge cu bataia de joc a unei femei imorale care numai mama nu poate sa fie numita.
Va doresc putere si stati uniti de drag unul pentru altul si pentru binele fratiorului tau care este inca atat de fragil si are nevoie de voi.
500 de km? Sigur nu esti singur! Ei da! Cel ce nu-si poate proteja copiii nu e parinte! Intr-un fel nu aveti nici mama, nici tata. Iarta-ma ca ma exprim asa direct. Bacalareatul nu mai dureaza o viata. Cu ce sa o faca de rusine? Poate sa se faca pe ea de ras. Invat-o pe sora ta sa intregistreze, cu tel mobil, cu o video camera, sa arhiveze inbregistrare dupa inregistrare. Tatal tau sa obtina un ordin de protectie. Mama castiga mai bine ca tata? Bunci aveti?
Test la geografie azi? In clasa a XII a? pai nu s-a terminat scoala la clasa a xii a?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2015
proastasatului, utilizator
proastasatului a scris:


Test la geografie azi? In clasa a XII a? pai nu s-a terminat scoala la clasa a xii a?


Eu am inteles ca o sa urmeze clasa a XII-a.
Da, sora mea va fi in clasa a 12 a din toamna
Sora mea este momentan clasa a XI a .Mama nu a avut niciun job stabil in ultimii 12 ani iar tata lucreaza din greu 12 ore pe zi ca sa intretina familia.Pe bunici nu ne putem baza pentru ca sunt foarte batrani si departe de noi...

Alte discuții în legătură

Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)