avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchidere colaborare cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchidere colaborare cu banca

Buna ziua,

ca si persoana fizica, am ramas cu datorii la o banca, banca a cedat creanta catre un recuperator. Aveam conturi (conturi de debit, nu de credit) la vreo 2 banci, dar nu mai pot folosi respectivele conturi, deoarece s-au instaurat popriri, prin procedura depusa de executorul judecatoresc la bancile respective.

Intrebarea mea este de ce bancile refuza sa imi inchida conturile/reziliez contractul, atat timp cat eu nu doresc sa mai colaborez/folosesc respectivele servicii, iar datoria nu este catre acesti furnizori de servicii. Adica ei genereaza taxe si comisioane administrare a conturilor, fara ca eu sa am vreo optiune in acest sens!

Ce e de facut pentru a-mi inchide conturile personale la banca, datoria fata de recuperator ramanand in vigoare!

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: pschintee , utilizator 16:22, 12 Iunie 2015
De ce? Ca să vă ia comisioane!

Faceți plângere la OPC, dupî ce, în prealabil depuneți cerere scrisă, cu nr de înregistrare, prin care solicitați închiderea contului și primiți refuzul lor în scris.

La momentul la care am solicitat (verbal) rezilierea si am fost refuzat, nu aveam nii o datorie ca si comision catre banca. Intre timp (1 an) posibil sa fi aparut comisioane, ce nu pot fi platite inaintea popririi... Cum sa le raspund la asta?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisionul de administrare cont?! Raluk24 Raluk24 Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac: Tatal meu este plecat din tara, dar a facut cerere de inchidere a contului de lei care il avea la BRD si in ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unui cont bancar getic2000 getic2000 Buna ziua, Vin aici cu o intrebare in speranta unui raspuns mai clar decat cel primit de la functionarul unei banci . Ma aflu intr-un proces cu statul roman ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont inactiv macrisio macrisio In urma cu 4 ani am fost obligat de angajator sa imi fac ard de salariu la o anumita banca ,dupa ce am plecat de la respectiva firma am fost anuntat de ei ca ... (vezi toată discuția)