avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bilet de voie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bilet de voie

Buna ziua.
Lucrez la o institutie de stat si de astazi ni-sa impus ca la plecare din institutie indiferent daca plecam in interes de servciu sau de interes personal terebuie da avem bilet de voie #-o. Stiu ca a existat astfel de masura in era comunismului, dar este legal aceasta impunere?
Cel mai recent răspuns: anacami2 , utilizator 13:35, 4 Iulie 2009
este foarte practicata aceasta metoda!
eu am doua modele:
-bilet de voie in interes personal
-bilet de voie in interes de servici

Asa cum a mentionat dana dgb daca va fi un accident si angajatul a semnat un bilet de voie in interes personal, nu este implicata firma...este o dovada a firmei ca nu are nici o responsabilitate a ceea ce se intampla in acea perioada de timp, dar este si o acoperire a angajatului in caz ca se intampla ceva la servici in lipsa lui si vina cade pe el.

Eu zic ca este o necesitate, o regula ce ne scoate din impas atunci cand se ivesc probleme.
Foarte interesant, de biletul de voie in interes de serviciu chiar nu auzisem.=D>

lorelayold76 a scris:

este foarte practicata aceasta metoda!
eu am doua modele:
-bilet de voie in interes personal
-bilet de voie in interes de servici

Asa cum a mentionat dana dgb daca va fi un accident si angajatul a semnat un bilet de voie in interes personal, nu este implicata firma...este o dovada a firmei ca nu are nici o responsabilitate a ceea ce se intampla in acea perioada de timp, dar este si o acoperire a angajatului in caz ca se intampla ceva la servici in lipsa lui si vina cade pe el.

Eu zic ca este o necesitate, o regula ce ne scoate din impas atunci cand se ivesc probleme.

:happy:

Foarte interesant, de biletul de voie in interes de serviciu chiar nu auzisem.

da suna interesant, dar altfel nu am cum sa controlez plecarile si venirile in special cele inafara programului de servici...eu nu le pontez fara ceva scris, semnat...nu imi asum aceasta responsabilitate pe vorbe;)

La noi prezenta se face cu cardul astfel ca daca a sosit in firma la ora 10 ( nu la 8 cand incepe serviciul) abia atunci se ponteaza, iari pe biletul in interes de servici scrie perioada de la ora 8 la 10 a fost in interes de servici la Finante de exemplu si asa pontez angajatul normal. Sau a fost in interes de servici intre 16 si 18 ( cu o ora in plus peste program) astfel ca pontez 8 ore plus o ora suplimentara pe care o va folosi la ore invoite in interes personal sau se vor plati dupa o perioada de timp.
Sper ca acum am fost inteleasa.:D

Toate acestea sunt importante pe langa ceea ce am explicat mai inainte cu privire la accidente sau alte probleme.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
lorelayold76, utilizator
Se practica chestia cu bilet de voie. Si mi se pare un lucru bun....
Pana la urma fiecare angajator stabileste regulile in unitate si le aduce la cunostinta salariatilor.
:stunned:
Cum de pare atat de dubios biletul de voie, chiar nu stiu...
Probabil ca la stat disciplina este mai mult ca perfecta ? Pentru ca nu vad cum poti sa asiguri o disciplina a programului intr-o unitate cu ceva mai multi salariati fara acest micutz bilet .. :)

Perfect de acord si subscriu la toate mentiunile facute de lorelayold.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea programului de lucru goldlegend goldlegend O angajata nu respecta programul de lucru. Zilnic vine cu 30 min mai tarziu. I-am tot atras atentia, si am rigat-o sa vina la ora stabilita in regulament, insa ... (vezi toată discuția)
Angajatorul antonio123 antonio123 ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)
Sanatate si securitate in munca maxxxymus maxxxymus Buna ziua, Ma adresez dvs. cu urmatoarea problema majora: -fiind responsabil cu protectia muncii am primit sarcina de la seful ierarhic superior asupra unui ... (vezi toată discuția)