avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor S.C sau I.I......?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

S.C sau I.I......?

As dori sa infiintez o firma pe domeniul constructii,, as dori sa stiu cum este mai rentabil privind taxele de impozit catre stat ? Pe S.C. sau I.I. ....?
Am inteles ca pe I.I este taxa de 16.5% si pe S.C...3 %

va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:10, 27 Iulie 2015
S.C. este o denumire generica, ca sa nu mai spun ca acum se numeste S., nu S.C., in fine.
Stiu, v-ati gandit la S.R.L. (nu la S.C.), mergeti pe S.R.L. si nu pe I.I., implica riscuri mult mai mici (desi aparent este un pic mai complicat). Bafta!
E bine sa consultati si ce se prevede a se introduce prin noul cod fiscal de la 1 ianuarie 2016. Dar sa vedeti forma de entitate nu numai prin prisma impozitelor astea care sar in ochi dar si a celorlalte taxe si impozite care tin de activitatea curenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, As dori sa deschid o firma ( curatatorie tapiterie auto , polish auto), insa as vrea sa stiu sa o inregistrez ca P.F.A sau S.R.L. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Plata impozit forfetar aleius aleius Buna ziua, eu nu am platit impozitul forfetar, daca eu dau statul in judecata referitor la O.G. 34/2009 ca fiind neconstitutionala ....., ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare ddpetru ddpetru De indoctrinarea comunista si mentalitatea anilor aceeia v-om mai scapa vreodata?..Prezint sefului unitatii o sesizare prin care arat ca sefele de compartiment ... (vezi toată discuția)