Administratoru asociatiei, omul angajat de asociatie fiind atestat ca administrator, nu poate fi membru in comitetul executiv. Apoi nu vad motivul pentru care ar vrea cineva sa fie administrator si membru in comitet in acelasi timp, nu vad motivul pentru care proprietarii l-ar alege pe administrator in comitet.
Exceptia poate fi doar in cazul cand asociatia nu are administrator, indiferent de motiv, iar atributiunile administratorului sunt preluate de unul sau mai multi membri ai comitetului executiv. In acest caz putem afirma ca membrul sau membrii comitetului executiv realizeaza administrarea asociatiei dar nu ca acesta sau acestia ar fi administratori.
Asa cum am spus, nu exista in legea 230/2007 un articol care sa incrimineze faptul ca un administrator poate sa fie si membru in comitet.
Pe de alta parte, comitetul poate sa administreze blocul pe periada cand nu are administrator.
Motivul pentru care un locatar, proprietar al unui apartament, poate sa fie ales si membru in comitet, si administrator este acela ca poate sa influenteze leadership-ul.
Daca nu este legal ar fi bine sa argumentam pe lege.
Si, fireste, este si un exercitiu de gandire.
Legea nu incrimineaza nici faptul ca administratorul poate fi cenzor.
Si cu toate acestea administratorul nu poate fi numit in comisia de cenzori, chiar daca este proprietar in bloc.
Da, sigur ca e un exemplu de gandire.
Personal cand gandesc in legatura cu legea 230/2007 imi reprim fantezia ca sa o pastrez proaspata pentru cand ma gandesc sa fac un dip pentru salata.