avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare dupa demisie

Pe 12 mai am demisionat de la locul de munca, fara preaviz, deoarece eram in perioada de proba, asa ca de pe 13 mai nu am mai lucrat. Pe 1 si pe 15 a lunii se primea avansul, respectiv lichidarea si bonurile de masa. Am lucrat de pe 1 pana pe 12 mai dar astazi, 15 Iunie, ziua in care ar fi trebuit sa primesc lichidarea pentru cele 12 zile lucrate, nu am fost sunat (primeam banii in mana, nu pe card). Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa mai astept pana maine ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:53, 15 Iunie 2015
Orice mod de incetare a c.i.m. are la baza un inscris din partea angajatului sau a angajatorului.

Codul muncii nu reglementeaza incetarea verbala a raportului de munca.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc. In acest caz ce imi recomandati sa fac ? Deoarece, cum am mentionat mai devreme, de pe 13 mai nu am mai fost la munca, nici nu am fost sunat de nimeni sa imi ceara vreo semnatura, sau sa primesc lichidarea.
Mergeti la angajator si vedeti care este situatia dvs , atat in ceea ce priveste c.i.m., cat si plata salariului.

Daca refuza sa va achite salariul aveti la dispozitie cele 3 (trei) modalitati legale de actionare mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de lichidare PETROIRAMONANICOLITA PETROIRAMONANICOLITA Buna ziua am lucrat 2 luni la o firma in romania care m-a detasat in italia ca si camerista am avut contract de munca incheiat in romania pe perioada ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa demisionez Mati1972 Mati1972 Buna seara...va rog sa ma ajutati...lucrez de 7 luni la aceeasi firma iar ieri mi sa spus sa imi scriu demisia deoarece fiica mea care lucreaza in acelasi loc ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in cadrul demisiei. ionix2727 ionix2727 Buna ziua AvocatNet.ro, Am ceva nelamuriri in ce consta demisia dintr-o companie. Sunt angajat in aceasta companie de 1 luna si vreo 2 saptamani, conditiile ... (vezi toată discuția)