avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizia de pensie daca poate fi anulata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizia de pensie daca poate fi anulata?

Am facut o cerere si am dus actele pentru o simulare de pensie,(am 61 ani si 42 lucrati),dar mi s-a emis o decizie de pensie. Nu am fost informata ce cosecinte are daca nu fac cerere de anulare cand am primit-o si am continuat sa lucrez in continuare la aceeasi unitate fara a incetat raportul de lucru.Am considerat ca nu poate influienta vechimea mea in munca si se anuleaza automat decizia.Azi am aflat ca aceasta decizie nu poate fi anulata(a fost emisa in 28 ianuarie 2015)fara a fi pusa in practica, iar eu daca lucrez in continuare sa zicem pana la 64 ani voi fi penalizat in anul ramas pana la 65ani cu 45% iar vechimea imi va fi adaugata abia dupa implinirea varstei de drept.In cosecinta nu mai pot iesi anticipat fara penalizare la 62 ani si 43 ani de munca.Va rog din suflet spuneti-mi ce trebuie sa fac ca sa anulez aceasta decizie in acest moment deoarece lucrez incontinuare si nu intentionez sa raman cu o pensie de 507 lei dupa 41 ani de munca pentru ca nu ma pot descurca eu si sotia bolnava.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 16 Iunie 2015
L nr 263/2010
CAPITOLUL IV
Pensii

SECŢIUNEA a 7-a
Stabilirea şi plata pensiilor
Art. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, respectiv de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
(2) Decizia prevăzută la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt şi de drept în baza cărora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

Nu se mai poate face nimic.
Ramneti cu penalizarea fixata prin decizia de pensionare emisa pana la implinirea varstei standard de 65 de ani.
S-au puteti sa solicitati anularea pensiei anticipate partiale si sa continuati sa lucrati pana la 65 ani cand veti iesii la pensie fara nicio penalizare.
alina_25 a scris:

S-au puteti sa solicitati anularea pensiei anticipate partiale si sa continuati sa lucrati pana la 65 ani cand veti iesii la pensie fara nicio penalizare.

1. Plata pensiei anticipate (sau anticipate partiale) nu se poate anula.

2. Ea se poate suspenda pe perioada cat pensionarul respectiv obtine venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare raluka raluka Mama mea are 50 de ani si 33 de ani de munca. La ce varsta poate iesi la pensie, fara sa-i afecteze pensia? Ca profesie este gestionar la o intreprindre si ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensi anticipata Narcisa_ Narcisa_ Vecinul meu e nascut in martie 1958. Din anul 1976 a inceput sa lucreze, a lucrat pe la diverse societati si in prezent este sofer la o institutie. Din 1976 si ... (vezi toată discuția)
Întrebare Rachiam Rachiam Buna As vrea si eu sa mă intereseze pt tatăl meu care a fost la o firma unde i-au calculat ca are 43 de ani lucrati si ca își poate depune actele pt ... (vezi toată discuția)