avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cesionat contractul de furnizare de energie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cesionat contractul de furnizare de energie electrica, inseamna ca am cesionat si peretele casei pe care este montat contorul

Suntem proprietarii unei case de vacantă situată în curte cu alte două case. Inițial contorul de energie electrică aflat pe casa noastră deservea toate cele trei case, iar titular de contract era soțul meu. Nici unul dintre noi nu avea contor de energie în casă pentru a plăti fiecare ce consuma, cu toate că s-a intenționat asta. Când consumul a început să crească, vecinii ducându-se mai des pe acolo, ne-am montat contor în casă la noi și le ceream vecinilor să plătească diferența înregistrată între citirea de pe contorul de afară și cel aflat în casa noastră - acela fiind clar consumul lor. Datorită faptului că ne dădeau banii cu întârziere și tot timpul primeam somații de plată i-am rugat să facă demersurile necesare să își pună contor fiecare, lucru care nu s-a întâmplat. Sătulă de tergiversări și amânări și enervată de faptul că niciodată nu ne dădeau banii la timp - nu vorbesc aici ce 100 RON sau 200 RON, ci de facturi care pe timp de vară se ridicau și la 1600 - 2000 RON, deoarece fiind la țară veneau o dată la 3 luni, am cesionat vechiul contract vecinilor (cu toate că contorul era și este pe casa noastră). Noi am făcut demersurile necesare și ne-am făcut o nouă branșare și un nou contract, iar acum contorul nostru este pe stâlpul de la poartă.
La vremea respectivă vecinii au spus că o să își mute contorul de pe casa noastră, lucru pe care nu l-au făcut nici acum la 3 ani de când le-am cesionat contractul de furnizare. În nenumărate rânduri i-am rugat să își mute contorul de pe casa noastră, dar nu au făcut-o. Acum un an am făcut sesizare la compania de electricitate, iar aceștia mi-au comunicat că modificarea (conform legii 123/2012 art. 44) trebuie plătită de cel care o cere, adică de noi, cu toate că noi am contribuit și la cheltuielile de instalare ale primului contor și ne-am plătit singuri noul contor.#-o
Aș fi renunțat la insistențe dacă anul trecut după ce am trimis sesizarea nu mi-aș fi găsit casa decopertată de polistiren pe traseul cablurilor ce vin din stradă și în jurul contorului cesionat vecinilor. Prima dată am crezut că e opera furnizorului de electricitate, dar când am întrebat vecinii, aceștia mi-au spus că ei au făcut-oX-(, deoarece vor să mute contorul. Am bombănit că meritam cel puțin să fim anunțați înainte, având în vedere că doar terenul este proprietate comună#-o, casele nu - fiecare și-a plătit ridicarea casei - și am zis că le-a venit mintea la cap în sfârșit și își mută contorul pe casa lor.
De atunci a trecut 1 an și o lună, iar ei tot nu au mutat contorul și nici casa nu au reparat-o în locul unde au deteriorat-o, iar la streașină pe unde vine cablul lor din stradă s-a deteriorat mai rău.
Am făcut o nouă sesizare la compania furnizoare de electricitate, explicându-le situația - sunt convinsă că știau și ei de intervenția vecinilor asupra casei mele, deoarece au fost și au luat citirile - și stupoare primesc același răspuns ca și anul trecut - dacă vreau să își mute contorul să plătim noi.
Întrebările mele sunt următoarele:
- în declarația semnată de soțul meu la notar scrie ”cesionez contractul de furnizare a energiei electrice XX cu serie contor ..., al imobilului situat in AAA nr. nnnA, numitului YYY cu imobilul proprietatea sa situat în AAA nr. nnnC ” se înțelege cumva că am cesionat și locul de pe casă?
- ce putem face ca să îl determinăm să repare măcar stricăciunile făcute? unde să ne ducem la Poliție, la Judecătorie?
Noi am încercat să nu îi deranjăm cu nimic, chiar dacă nu mai suntem în relațiile în care eram când am avut nefericita idee să ne cumpărăm teren împreună și să ne facem case acolo, pe când ei până și apa au încercat să ne facă să o plătim tot noi și pe cea consumată de ei.
Mi se pare că abuzează de bunăvoința noastră, noi nici măcar nu ne ducem pe partea unde este casa lor, tocmai pentru a nu le aduce vreun prejudiciu, dar ei dimpotrivă, își lasă câinii să își facă nevoile în fața casei noastre știind clar că îmi displace acest lucru, au Pitbulli și îi lasă liberi prin curte deși știu că fiului meu îi e frică de ai.
In speranța că mă va ajuta cineva cu un sfat, mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:41, 18 Iunie 2015
Din păcate, sc.Electrica SA. este stat în stat. , chiar mai mare decât stat. Ei nu au treabă, nu au lege, nu au nimic.Dar, d-voastră ați cesionat contractul (deci contorul) vecinului-YYY prin urmare lui trebuie să-i solicitați să mute contorul Potrivit L.123/2012 ART. 44 alin.7 cheltuielile privind modificarea sau amplasamentul contorului sau a liniei electrice se stabilesc prin criterii obiective- d-voastră arătați că nu mai acceptați pe casa d-voastră contorul respectiv și solicitați , în scris, desființarea acestuia. Vă asigur că va fi bătălie mare pt. că netrebnicii de la Electrica nu mișcă un deget.
Aveți grijă și pozați locul deteriorat, eventual chemați niște martori -
Am făcut fotografii și le-am trimis odată cu ultima sesizare, în care arătam cum era casa înainte de intervenția vecinilor și după. Mă gândesc să trimit o altă sesizare la superiorii celor de aici din județ, pentru că eu am impresia că cei de aici se cunosc cu vecinii mei. Într-adevăr vecinilor mei nu le-am cerut în scris să își mute contorul, dar am martori care au fost de față când le-am spus. Eu totuși speram să nu ne plimbăm prin tribunale pentru asta. Astăzi le-am trimis sms vecinilor și le-am spus că repare până luni, că altfel merg la Poliție, dar și Poliția ce credeți că o să facă ceva. O să li se pară că e un nimic! Nu contează că vecinii s-au urcat în balconul meu cu scara și că au făcut ce au făcut fără să ne anunțe, etc.!
Acum am aflat că SC. Electrica SA. a devenit societate privată, statul nemaiavând nici-o acțiune. Nici măcar L.544/2001 nu li se mai poate aplica. în sensul că dacă ești o persoană vătămată și soliciți documente nu se mai poate. Din această cauză, își permit și slujbașii de la Electrica, indiferent de filială, să-și bată joc de orice drept de proprietate, de orișicare cetățean. Nu răspund față de nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari furau curent. bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ... ELEMONA ELEMONA Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și ... (vezi toată discuția)
Reclamatie factura enel C.Geta C.Geta in urma cu cateva saptamani la citirea de regularizare s-a constatat ca nu functiona contorul.nu stiam nici noi ca nu merge.in luna martie cand am dat citirea ... (vezi toată discuția)