Un prieten fugea pe o straduta de un taximetrist pentru ca nu a vrut sa ii plateasca suma pe care o cerusera, nu folosise masina de taxat si a refuzat sa ii dea bon fiscal a platit numai cat considera ca face cursa asa ca taximetristul a inceput sa il urmareasca cu masina prin cartier pe prietenul meu. Pe o strada mai laturalnica un baiat tanar in trening a inceput sa tipe dupa prietenul meu: POLITIA STAI! vazindu-l in trening cu masina civila nu l-a crezut, considerand ca este ori prieten cu taxmietristul, ori face o gluma proasta fiindca l-a vazut fugind, politistul in civil a tras un foc de avertisment in aer, prietenul meu nici nu l-a receptat cand a fost impuscat in picior de un al doilea foc cu glont calibrul 7 mm, glontul i-a trecut prin os prin piciorul stang si s-a oprit in piciorul drept, a fost impuscat din lateral. El era imbracat in pantaloni si camasa si avea o geanta in mana. sa fie considerata geanta de mana obiect periculos pentru viata celor din jur
Daca Dta esti politist, scoti pistolul si strigi POLITIA si tragi un foc de avertisment, NUMAI cel vizat trebuie sa se opreasca... nu toata lumea
Cum nu cred ca esti politist, NU, nu ai voie, nici Dta, nici eu, NUMAI POLITIA !!!
Ati vazut jefuitorii de benzinarii noaptea ? ... ce fericiti ar fi aia sa stie ca nu se mai trage asupra lor... cred ca ar merge la pas dupa jaf...
Tot nu se intelege ca Drepturile Omului nu trebuie sa se transforme in instrumente de aparare a infractiunilor ?
Salutare!
CatalinCD, cred ca sunteti intr-o pozitie de ignoranta involuntara. La taxi si in viata reala daca nu primesti bon poti sa nu platesti. Alergi cand te consideri in pericol. Si nu se trage de aiurea, pot si eu sa merg pe strada si sa spun: STAI! POLITIA!...asa...imbracat in civil...
Un politist REAL a strigat STAI. POLITIA !
Nu eu, nu Dta, nu un alt civil...
E treaba politistului sa indeplineasca atributii politienesti... nu un oarecare a somat, ci chiar un cetatean care avea dreptul sa o faca !
Mai repet ?
Am aflat azi mai multe detalii, asa ca rectific anumite detalii pe care eu le-am inteles gresit, desi nu au importanta cu cauza in sine, anume, sa fi impuscat fara sa pui viata in pericol cuiva.
Deci, taximetristul l-a lasat mai departe de unde a vrut prietenul meu, asa ca l-a platit cat ar fi facut pana unde trebuia sa opreasca, 4 lei in minus mai precis ,s-a dat jos din taxi, taximetristul a coborat cu un cutit in mana, prietenul meu a luat-o la fuga, taximetristul dupa el, la un moment dat taximetristul a obosit si s-a intors in masina injurand, prietenul meu s-a apropiat de masina sa-i vada numarul de inmatriculare si a vazut cum acesta intoarce masina sa vina dupa el, asa ca a inceput din nou sa fuga pe o strada perpendiculara cu cea principala unde se afla un grup de baieti langa o masina, unul dintre ei a strigat POLITIA! STAI! de aici povestea e aceasi. Telefonul mobil si geanta sunt confiscate fara nici un motiv.doar pentru ca le avea in mana in momentul ala, telefonul era in geanta inchis, e deschis de cateva zile.
TIMP DE 6 ORE S-A RUGAT DE POLITISTI SA DEA UN TELEFON SA ANUNTE O RUDA, I-A FOST REFUZAT ACEST DREPT!! a sunat pana la urma din bunavointa unei asistente medicale dupa 15 ore de la incident!
A suferit o operatie si urmeaza o a doua, are aschii de os in muschi, e posibil sa isi piarda piciorul! A trecut mai putin de o saptamana, pana acum politia tace,nu au anuntat nici o ruda, nu a facut nici o citatie. Nu stiu cum se procedeaza in cazuri de genul asta, dar nu mi se pare normal!
Legitima aparare
nixxon
Aud o stire la TV , textul aproximativ suna cam asa:
\"un politist din Vaslui, a intervenit intr-o altercatie si a fost injunghiat de catre agresor; pentru a ... (vezi toată discuția)