avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Om impuscat de politist in civil pentru ca nu a oprit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Om impuscat de politist in civil pentru ca nu a oprit la somatie. In ce circumstante se foloseste arma de foc

Un prieten fugea pe o straduta de un taximetrist pentru ca nu a vrut sa ii plateasca suma pe care o cerusera, nu folosise masina de taxat si a refuzat sa ii dea bon fiscal a platit numai cat considera ca face cursa asa ca taximetristul a inceput sa il urmareasca cu masina prin cartier pe prietenul meu. Pe o strada mai laturalnica un baiat tanar in trening a inceput sa tipe dupa prietenul meu: POLITIA STAI! vazindu-l in trening cu masina civila nu l-a crezut, considerand ca este ori prieten cu taxmietristul, ori face o gluma proasta fiindca l-a vazut fugind, politistul in civil a tras un foc de avertisment in aer, prietenul meu nici nu l-a receptat cand a fost impuscat in picior de un al doilea foc cu glont calibrul 7 mm, glontul i-a trecut prin os prin piciorul stang si s-a oprit in piciorul drept, a fost impuscat din lateral. El era imbracat in pantaloni si camasa si avea o geanta in mana. sa fie considerata geanta de mana obiect periculos pentru viata celor din jur
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
DomnulClaudiu, utilizator
CatalinCD a scris:


Cum nu cred ca esti politist, NU, nu ai voie, nici Dta, nici eu, NUMAI POLITIA !!!




Ala avea vreo insigna in frunte sau uniforma oficiala ? Daca tot era civil , imbracat sport , de ce n-a alergat sa-l imobilizeze daca tot ii era asa drag de meseria lui ? Cand se face "Maradona" in trafic de infractori imbracati in uniforma de politie cum e ? Daca victima avea probleme cu auzul ? Hai sa-i impuscam pe toti si apoi sa-i intrebam de sanatate ...
@Alberto....
De unde aveti certitudinea ca primul foc a fost in aer si nu chiar in piciorul victimei ?

Ar trebui sa fie foarte simplu de aflat daca glontele din picior a fost primul tras sau al ,,n"-lea!
In principiu e vorba de urmele lasate pe teava armei de gazele de ardere/pulberea arsa dupa ce s-a tras primul cartus. Al doilea glonte se va ,,impregna" cu aceste urme. Folosesc glonte si cartus pt. rigoare.
Spun ,,ar trebui" deoarece eu personal n-am nicio incredere in moralitatea/probitatea celor care vor investiga cazul! Spun doar atat : corb la corb....

Un articol interesant, merita citit !
[ link extern ]

@dl claudiu
Despre cazul tanarului in pericol de a deveni infirm, ce sa zic... Doamne ajuta-i sa scape!
Politistii, jandarmii, ,,cow-boy" mioritici de tot soiul, nu vor invata respectul fata de cetatean pana noi nu le vom aplica principiul wash blood with blood !
Fiecare poate talmaci expresia cum se pricepe, dar toti ati inteles ce am vrut sa spun!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
DlGoe, utilizator
Buna ziua tuturor!
Haideti sa vorbim in termeni legali:

1.Conform legii 360/2002 privind statutul politistului,la articolul 1 este stipulat ca "(1) Politistul este functionar public civil, cu statut special, inarmat, ce poarta, de regula, uniforma si exercita atributiile stabilite pentru Politia Romana prin lege, ca institutie specializata a statului. ".Cititi mai apasat "INARMAT" si "ce poarta,DE REGULA,uniforma...".
2.Conform legii 17/1996,modificata si completata prin legea 294/2004 privind regimul armelor de foc si al munitiilor, la capitolul III intitulat "uzul de arma", se stipuleaza la articolul 47,litera d:" pentru imobilizarea infractorilor care, dupa savarsirea unor infractiuni, incearca sa fuga; ", iar la articolul 49,alineatul 2 se arata si modul in care se executa uzul de arma prin somatie: "Somatia se face prin cuvantul „Stai!“. In caz de nesupunere, se someaza din nou prin cuvintele: „Stai, ca trag!“. Daca cel in cauza nu se supune nici de aceasta data, se someaza prin tragerea focului de arma in sus, in plan vertical. In cazul in care, dupa executarea somatiei legale, potrivit alin. 2, persoana in cauza nu se supune, se poate face uz de arma impotriva acesteia. "
Deci politistul,chiar daca era civil, a actionat in conformitate si potrivit legii.
Romanul e campion la sportul "datul cu parerea" si bineinteles,considera ca e plin de drepturi si absolivit de toate obligatiile.
Politistul e ingradit de o gramada de legi contradictorii date de niste incompetenti (asta e alta discutie),iar cand aplica chiar si legile alea, e considerat ca face "abuz"(bineinteles,de exact cei care au calcat pe bec).
In S.U.A.,considerate de unii "leaganul democratiei mondiale", daca o persoana e oprita in trafic si incerca sa se scarpine fara acordul politistului care a oprit-o,se trezeste cu creierul pe parbriz...cu ultima replica am cam exagerat,dar trebuie sa recunoasteti ca in America cam asa se pune problema....

O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
emynem07, utilizator
...Dl. Emynem...
n-auzi domne ca n-avea voie ?!
daca infractoru e surd ? sau daca avea indoieli ca omul e chiar politist ?

Hai sa furam toti si sa fugim...

...natzie de infractori !

Si, din experienta mea pe acest site: nu mai mentionati exemple din SUA... sunt decazuti si putrezi... sa cautam pilde in URSS !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar nu e cazul de fata. Sigur daca misti cand un politist si-a declinat calitatea prin uniforma sau insigna purtata la vedere. Al doua mare diferenta este ca in America oricand politistul poate avea surpriza sa fie el inpuscat ... nu ca pe plaiurile mioritice...sansa asta tinde spre zero... cati politisti , ati auzit ca au fost impuscati la noi -ZERO-

Alte discuții în legătură

Apărarea - arme neletale - legea 295/2004 - discuții Tetriss Tetriss Buna ziua, Doresc sa aplic pentru un permis de arma neletala, din motive intemeiate. Mentionez ca nu sunt de rea-credinta si doresc sa folosesc arma, conform ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare nixxon nixxon Aud o stire la TV , textul aproximativ suna cam asa: \"un politist din Vaslui, a intervenit intr-o altercatie si a fost injunghiat de catre agresor; pentru a ... (vezi toată discuția)
Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata andoseg2 andoseg2 Buna ziua, Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru ... (vezi toată discuția)