avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere incetare cim

as dori sa plec de la locul de munca actual. In cerere formulez" sa-mi aprobati incetarea contractului de munca la zi,, demisia, lichidarea sau cum e corect?Angajatorul imi poate aproba la zi , sau la cate zile vor ei, si daca in contract este specificat cu preaviz de 20 zile. Zilele se calculeaza cele lucratoare sa calendaristice?multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:09, 16 Iunie 2015
Puteti sa formulati o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie.

In situatia incetarii c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - nu se acorda preavixz.

In cazul incetarii c.i.m. prin demisie , trebuie sa stiti ca demisia poate fi cu sau fara preaviz.
In acest caz, regula este incetarea c.i.m.dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. mun.
De asemenea , prin excepţie, contractul de munca va înceta prin demisie fara preaviz in cazul in care angajatorul renunta la preaviz sau nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.

Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz -demisie iuliana_cornelia iuliana_cornelia Fiica mea lucreaza din 2007 la un magazin ca si \"lucrator comercial\".Acum vrea sa plece de acolo si nu stie care este perioada de preaviz.Va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Durata preaviz codrina.ama codrina.ama Un angajat solicita incetarea cim cu acordul partilor, la o anumita data (de exemplu in termen de 10 zile lucratoare). Angajatorul accepta, dar numai cu ... (vezi toată discuția)