avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubiri accident cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubiri accident cu victime

Buna,

In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ambulanta (de aici rezulta fapta penala). Politistii au dat culpa comuna deoarece eu nu am respectat indicatorul cedeaza trecerea iar masina in regim de taxi era pe contrasens. La spital a mers soferul taxiului care acuza usoare dureri la cap si o pasagera din taxi care acuza usoare dureri in piept. Doctorul care era de garda la spital le-a facut raze in urma carora s-a dovedit ca nimeni nu a patit nimic, doar usoare contuzii - nu a ramas niciunul internat la spital. Dupa 2 zile de la accident pasagera din taxi s-a dus si s-a internat in spital pe motiv ca se simte rau (dureri la mana, dureri de cap si in piept). Din cate stiu a stat in spital 5 sau 6 zile. Dupa cateva zile de la externarea din spital, pasagera din taxi m-a sunat sa ma intrebe cum procedam, in sensul ca sa cadem la o intelegere sau sa faca plangere impotriva mea. Eu i-am zis sa se gandeasca la o suma de bani, pe care daca imi convine o accept si mergem la politie sa dea declaratie ca nu mai are nici o pretentie de la mine iar daca nu imi convine acea suma de bani poate sa ma dea in judecata. Neconfruntindu-ma pana acum cu astfel de situatie nu stiu cum ar trebui sa procedez - cam ce suma maxima de bani ar trebui sa accept sa ii dau ca sa ajungem la intelegere, iar daca nu, cam la ce ar trebui sa ma astept daca ma da in judecata? Banuiesc ca fiind culpa comuna ce imi cere mie ar trebui sa ii ceara si soferului de taxi, nu?

Si as mai avea o mica intrebare - eu la accident avand cedeaza trecerea, ar trebui sa o cedez celor care au acest drept sau si celor care circula pe contrasens?
Cel mai recent răspuns: ContSters510504 , utilizator 12:38, 3 Octombrie 2018
Acum 6 zile am fost vinovat de producerea unui accident in care se afla o femeie gravida si a suferit din spusele ei o durere la picior iar aceasta a sunat la ambulanta si a stat 4 zile in spital si acum ma sunat sa ne intelegem daca i platesc trb sa mergem la politie sa isi retraga plangerea?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
ContSters510504, utilizator
....
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri victima accident clardeluna clardeluna Buna seara, Am mai scris cu ceva timp in urma despre accidentul pe care l-am avut. Am sa reiau putin firul: accident intr-o intersectie cu un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte serbanramona82 serbanramona82 Buna ziua. In data zilei de 21 octombrie 2011, am avut un accident, din vina mea. Eu dacia solenza am intrat intr-un taxiu, neacordand prioritate taxiului,. In ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie soldat cu victima - art. 59, alin. (2) din oug nr. 195/2002 SebastianP SebastianP Am intrat in intersectie pe verde. am schimbat directia de mers spre stanga. Nu am vazut un scuter venind de pe contrasens (acum din dreapta) si a rezultatul ... (vezi toată discuția)