avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Aniversare ! S-au implinit 24 de ani de cand incerc sa intru in posesia a 504 mp intravilan in Timisoara,teren luat prin expropiere bunicilor mei.Am fost recunoscut drept mostenitor,terenul nu are nici o constructie pe el,dar conform legilor speciale (este afectat intr-un colt de trecerea unei tevi de apa )mi-sa oferit pe aceeasi sufrafata parcele ,ceea mai mare fiind de 170mp.Suma parcelelor fiind de 250mp.Am refuzat,Primaria urmand sa-mi ofere dupa inventarierea suprafetelor proprietatea Municipiului,o suprafata echivalenta cu 250mp intr-o alta locatie.Pentru diferenta de 300mp,am chemat Primaria in judecata,pentru imbogatire fara justa cauza,iar sentinta mi-a fost si de aceasta data nefavorabila si anume ,in Legile speciale nu se regasesc articole care sa reglementeze "despagubirea"suprafetelor ce nu pot fii retrocedate in natura.Precizez ca am renuntat la cele trei parcele oferite pe locul initial, in batjocura, de Primaria Timisoara,ca efectiv nu aveam ce face cu ele.Deasemenea,chemarea in judecata a Primariei sa facut pe baza Codului Civil,nu pe baza Legilor speciale.Sentinta sa dat si ca urmare a"lucrului judecat",vis a vis de faptul ca prin hotarare judecatoreasca am "ajuns" la acele parcele.Iar acum,nemaiavand nici o cale de atac,( a fost apel),va intreb,in afara de a ajunge la Curtea de Justitie pentru Drepturile Omului,si de a ne mai face a "N" oare de ras,ce mai pot face INTERN sa intru in posesia terenului.P.S.-terenul face parte dintr-o suprafata de aprox.10.000mp liber de sarcini(la suprafata) intre blocurile unui cartier( de unde si suspiciunea unor mari interese municipale sau colaterale).Altfel spus,aceea teava care este a celor de la Calor,personal ma avantajeaza,in situatia in care am vrut si doresc sa construiesc.....dar se pare ca ,in spatele Legilor intr-adevar speciale,se ascund alte interese....Conform acestor Legi pe aceea suprafata nu se va construi niciodata nimic(primariile avand cu totul si cu totul alte prioritati)....absurd sa crezi asa ceva.Deci,poate aveti vreo speta internationala,de care sa ma folosesc,stiu eu,alta idee,sau......Bruxelles ??? Multumesc.Am mai avut doua interventii in cadrul Forumului,dar raspunsurile .....sau chiar sunt asa de complicate spetele in care am avut ghinionul sa le am ??? Inca odata multumesc foarte,foarte mult !#-o
Cel mai recent răspuns: yamandy , utilizator 09:47, 18 Iunie 2015
Nu puteti primi un raspuns pertinent fara ca un avocat sa studieze dosarul dvs.Sfatul meu este sa va adresati unui specialist nu cred ca motivarea actiunii dvs pe imbogatirea fara justa cauza a fost o ideie fericita.Mergeti cu actele dvs la mai multi avocati,solicitati consultanta unor profesionisti din orasul dvs si poate gasiti o solutie,raspunsurile pe forum nu va ajuta sa intrati in posesia terenului respectiv.
Multumesc ,dar daca in 24 de ani nu l-am gasit ,si eu , ca si multi altii , ma voi indrepta sa-mi cer drepturile , catre straini . Asta e , n-ar fi o noutate ! Va multumesc pentru amabilitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea razvan1990 razvan1990 Parinti mei au achizitionat acum 28 de ani un teren intravilan in suprafata de aproximativ 5000mp pe care era construita o casa si aproximativ 20000mp teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? nahilia nahilia Buna ziua, In momentul cand s-a eliberat un titlu de proprietate s-a omis trecerea unei suprafete de teren, unde am construita o casa. Pe titlu sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara. tonica31 tonica31 Am cumparat in 1987 un imobil casa+teren. In 1989 prin decratul de expropiere 96/1989 casa a fost demolata in intregime. Terenul de sub casa in suprafata de ... (vezi toată discuția)