avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

buna ziua...as vrea sa va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in cazul in care judecatorul ii da dreptul la cei 10 mp din suprafata mea dar doar pe o anumita suprafata nu cat e de lunga gradina,daca si eu am in minus 15 mp,in urma efectuarii expertizei si vecinul m-a dat in judecata pentru 200 mp???
daca pot recupera banii ce i-am pierdut in acest proces de granituire ca am platit atat paratii cat si reclamantii jumi-juma expertiza?noi ca obiectiuni ce putem inainta judecatoriei?
am un dvd cu filmulete si poze cu terenul pentru care am fost dati in judecata ca nu l-am folosit noi,ci reclamantii pana in momentul in care ne-au dat in judecata,chiar daca am avut ca puncte tarusii batuti si intre ei sarma legata de la par la par, in urma efectuarii procesului verbal de trasare?ma poate ajuta acest dvd ca proba?
va multumesc frumos anticipat si va rog totodata sa ma sfatuiti ce pot face?pot da si eu in judecata pentru tulburare de posesie sau altceva?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 18:57, 17 Iunie 2015
Daca procesul s-a solutionat in fond,puteti exercita apel,sau, dupa caz recurs,daca s-a soutionat in recurs puteti formula caile de atac extraordinare:contestatie in anulare,revizuire, daca va incadati in motivele respective.
va multumesc frumos din suflet pentru aceste informatii .Nu s-a solutionat nimic inca...din cate m-am interesat eu este posibila o eroare de 2% permisa de lege in urma efectuarii expertizei.Aceasta eroare ma poate face sa pierd procesul???reclamantul obligandu-ma la cheltuieli de judecata si sa-i platesc avocatul?
mentionez faptul ca vecinul care m-a dat in judecata se cunoaste bine cu expertul care a efectuat expertiza...acest expert efectuadu-i alte lucrari topo si sub forma aceasta de eroare de 2%practic 10 mp ma poate face sa pierd,lui dandu-i 10 mp chiar da eu am in minus?
in urma efectuarii expertizei el are si foloseste 18 mp in plus fata de vechiul proprietar,iar mie imi lipsesc 33 mp fata de vechiul proprietar...ce se poata face?
Puteti solicita o contra expertiza sau,expert parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza eronat elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Hristos a Inviat! In procesul meu de iesire din indiviziune expertul tehnic a scris in raportul de expertiza tehnica cum ca nu aceasta este casa tatei care ... (vezi toată discuția)
Expertul nu depune completarea expertizei luciano99 luciano99 Sunt aproape de final intr-un proces civil .Reclamantul a cerut anularea actului de proprietate . S-au urmat procedurile , s-a facut expertiza la fata locului ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo ergisela ergisela As avea o intrebare, si anume daca expertul are obligatia sa efectueze la scara planurile de situatie pe care le anexeaza la raportul de expertiza.Totodata ... (vezi toată discuția)